aan de haak blog 67 een vlaggetjesslinger met tekst

Wat is er leuker dan voor een feest je eigen slingers te haken? Vorig jaar waren manlief en ik 25 jaar getrouwd. We zijn destijds twee dagen voor de kerst getrouwd. Op 23 december dus. Omdat dit een extra feestelijk jaar was, hielden we een feest. Heerlijk bij ons op het dorp, omringd door familie en vrienden. Ik geniet nog steeds na. Aan de haak voor een gehaakte slinger met tekst was één van de eerste dingen die ik deed.

Heerlijk hakend zelf aan de slag

Als fervent haakster is het dan heerlijk om zelf aan de slag te gaan en je eigen slingers te haken. Natuurlijk deed ik dat. Aan de haak voor een mooie slinger.

Ik had al een granny driehoek slinger gehaakt, maar een zaal vullen met slingers? Dat is best nog een klus. Omdat ik van de letters ben, besloot ik dat er ook een slinger met tekst erop moest komen.

Uiteindelijk hebben we ook nog een slinger gekocht met 25 erop. Zo’n zilveren geval.

Een driehoekslinger van vasten

Daarom werden het gewone driehoek vlaggetjes, gehaakt in vasten waar ik dan weer vrij eenvoudig tekst op kon borduren. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik keek bij de Hygge CAL hoe dat moest en omdat ik vroeger veel heb geborduurd leek me dat niet al te lastig.

Ik haakte met Royal en Saskia van de Zeeman, net als mijn andere slinger in de kleuren rood, wit, grijs en zwart. Ook haakte ik hier en daar een zilverdraadje mee voor het feestelijke effect.

Het is heel eenvoudig met een leuk resultaat.

Een slinger met tekst erop

De tekst die erop stond kwam: Hans & Annet 25 jaar getrouwd. Niet zo heel moeilijk dus.

Maar het moest niet een groot lettertype zijn. De vlaggetjes liepen immers schuin af en dan moet het wel passen. Dat lukte gelukkig.

aan de haak blog 67 een vlaggetjesslinger met tekst 2

Uiteindelijk bevestigde ik pompons onderaan de punten van de vlaggetjes (stippen). En zo was het een mooi eindresultaat.

Een gehaakte slinger met tekst

Dit jaar kwam ik hem weer tegen, maar nu heb ik had ik geen feest (hooguit gezellig met elkaar eten). Bovendien klopte het getal niet meer.

Daarom besloot ik dat het een kerstslinger moest worden. Helaas ontbrak me hiervoor de tijd. De letters heb ik er af gehaald en ik heb met mezelf afgesproken dat ik volgend jaar op tijd begin om er een mooi kerstexemplaar van te maken met sterren, ijskristallen en Merry Christmas als tekst.

Zo krijgt een slinger een nieuwe bestemming. Sla ook gezellig aan de haak voor een gehaakte slinger met tekst.

Mijn tip voor jou:

een gehaakte vlaggetjesslinger haaktip 67

Zo’n slinger is echt leuk om te haken. Een slinger haken staat bij mij op nummer 2. Op nummer 1 staat een deken haken. Heerlijk vind ik dat. Ik ben er echt verslaafd aan.

Wat ik ook echt een aanrader vind, is c2c haken. Corner to corner haken is superleuk. Daarom heb ik hiervan een aantal haakpatronen ontworpen. Die vind je in mijn Etsy-shop.

Wil je nog meer haakpret, lees dan mijn haakblogs boordevol tips en tops haken.