aan de haak blog 18 een postzakkendeken hoofdfotoInspiratie vind je overal. En ook al vind je een patroon heel leuk. Je kunt natuurlijk ook je eigen twist toevoegen. Dat deed ik met een gehaakte postzakdeken.

Een tijdje geleden zag ik allerlei haakcreaties langs komen van de Scheepjes hygge CAL 2017. Ik had niet de neiging om hier aan mee te doen. Wat me het meest intrigeerde, was het borduren op vasten.

Daarom besloot ik om zelf te proberen of ik dit ook kon. En natuurlijk moest de try-out gebeuren op een eigen creatie. Omdat ik de postzakken zo leuk en stoer vind, startte ik project aan de haak voor een gehaakte postzakdeken.

Voordat ik obsessief ben gaan haken, was borduren één van mijn hobby’s. Misschien was dat de reden dat ik dit besloot te gaan verwerken in een (drie keer raden) deken!

Omdat ik snel klaar wilde zijn, heb ik met een dubbele draad Royal gehaakt en alleen maar vasten. Mijn inspiratie was de Nederlandse postzak (zo leuk!), echter wel een tikkie aangepast naar Mickey Mouse kleuren (anders past ie niet in de woonkamer).

Het werd dus een crème basis en zwarte, witte en rode strepen (alledrie de kleuren van Saskia), maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Je kunt natuurlijk ook gewoon blauw nemen in plaats van zwart.

Het ging lekker snel en ik kon niet wachten tot ie af was, want dan kon ik gaan borduren. De rand hield ik simpel met een rij vasten en daar doorheen een dubbele draad geregen.

Alleen lossen en vasten, dat is een makkie,, toch. Haak maar aan als je hier ook zin in hebt.

Toen kon het borduren beginnen. Ik zocht op internet een mooi lettertype, schreef het uit en bepaalde het midden van de deken.

Toen terugtellen naar de plek waar ik moest beginnen met mijn tekst. Ik had verwacht dat dit makkelijk zou zijn, maar herhaaldelijk raakte ik toch de kluts kwijt. Uiteindelijk was ik tevreden met het eindresultaat.

aan de haak blog 18 een postzakkendeken de letters

Omdat ik hem helemaal netjes wilde hebben (nu rekte hij behoorlijk), heb ik op een zonnige dag de deken buiten geblokt. Ik zette hem vast met rvs-spelden en als ondergrond gebruikte ik zwembadtegels.

aan de haak blog 18 een postzakkendeken blocken

Een gehaakte postzakdeken

Dat was ideaal! Toen de deken helemaal droog was, was ie mooi gelijkmatig geworden. Ik weet niet of ik nog eens ga borduren op haakwerk. Misschien zijn er wel betere methoden dan ik heb gebruikt.

Vond het eigenlijk nog een hele uitdaging en dat wil wat zeggen voor een borduurexpert. Maar ik kan genieten van een gehaakte postzakdeken. Aan de haak voor een gehaakte postzakdeken is best geslaagd.

Zoek je nog meer haakpret? Kijk dan gerust even bij mijn andere haakblogs. Ze staan vol tips en tops haken.

Mijn haaktip voor jou:

Gebruik zwembadtegels om zoiets groots als een deken te blocken. Haak maar gezellig aan bij mijn nieuwsbrief of like mijn facebookpagina. Dan help ik je met vragen.

tips en tops haken een gehaakte postzakdeken haaktip 18

Vasten haken is erg leuk, vooral omdat je er tekst in kunt verwerken. Persoonlijk ben ik fan van granny squares haken. Je zou hier zelfs ook letters van kunnen haken. Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar dat ga ik zeker doen. Ik heb wel andere granny square deken in mijn webshop staan. Neem gerust een kijkje en laat je inspireren.