gehaakte popcorn bloemendeken haakblogOp Youtube kom je de leukste haakfilmpjes tegen. Ineens zie je dan iets voorbijkomen, waarvan je weet: daar moet ik iets mee. Zo kwam ik een gehaakte popcorn bloemendeken tegen en ik sloeg aan de haak.

Het zag er niet moeilijk uit en ik had nog wat garen over, dus huppatee! Daar ging ik weer. Ik had in Luxemburg een keertje garen gekocht, wat maar bleef liggen en dat vond ik jammer. Bovendien was het even dik als Stylecraft DK, dus als ik tekort kwam, kon ik altijd aanvullen met ander garen.

Het garen wat ik in het buitenland had gekocht, was ook in Nederland te koop (vraag me niet hoe het heet), dus ik kocht voor de buitenrand donkergrijs gemêleerd garen bij en toen was het een kwestie van heerlijk ontstressen.

Ik besloot toch weer voor een soort van orde te gaan en daarom werden het de regenboogkleurtjes. De regenboog is het teken van de hoop en zo zou de deken bij het weggeven een extra boodschap hebben.

Het haakt heerlijk weg en ik heb het garen laten bepalen hoe groot de deken moest worden.

De rand hield ik simpel met vier rijen v-steek en als laatste een rijtje vasten met Scheepjes Sweet Soft. Een zachte rand biedt maximale troost.

gehaakte popcorn bloemendeken rand haakblog

Een gehaakte popcorn bloemendeken

Uiteindelijk heb ik de deken weggegeven aan een vriendin van een vriendin, wiens man ernstig ziek was en inmiddels is overleden. Ik kreeg van haar het berichtje dat het dekentje goed van pas was gekomen. Daar doe je het allemaal voor.

Daar word ik het meest blij van. Dat je iemand kan bemoedigen en troosten met je haaksels. Even een knipoogje.

Hou je haaks!

Meer haakblogs vind je onderaan deze pagina. Ze staan vol tips en tricks op haakgebied.