gehaakte mozaïek deken in rood-creme haakblogToch een beetje verslingerd geraakt aan het mozaïekhaken, moest ik deze AZUL-deken haken. Ik hou van die mooie tegeltjes. Toen er een actie was op Ravelry van Tinna’s patronen, kon ik het niet laten dit patroon te kopen en aan de haak te slaan. Zo ontstond een gehaakte mozaïek deken in rood-creme.

Inmiddels kent het patroon vele tegeltjes. Toen ik aan de haak sloeg waren het er minder, dus ik heb het patroon twee keer herhaald. Op het eind met een enorme blooper. Maar ach, zou mijn bestie zeggen: het is handwerk. Dat is ook weer zo. Toch baal ik wel een beetje: ik weet nog steeds niet hoe dat kan.

Het irritante van deze manier van haken, is het scheeftrekken. Ook de rand herstelt dit niet. Toch blijft het megaverslavend, hoewel granny squares haken mijn hart heeft.

gehaakte mozaaïek deken in rood-creme rand haakblog

Een gehaakte mozaïek deken in rood-creme

Ik haakte een gehaakte mozaïek deken in rood-creme met Wibra en Zeeman acryl garen, Saskia en Royal. De crème toeren om en om met glittergaren gehaakt. De rand hield ik simpel, gewoon stokjes. Weet je dat er een geniale manier is om al die draadjes weg te werken in de rand?

Hou je haaks!

Nog even een sfeerplaatje met Minnie Mouse.

gehaakte mozaïek deken in rood-creme Minnie haakblog

Meer haakblogs vol tips, tricks en inspiratie vind je keurig gerangschikt (niet op alfabetische volgorden, maar op nummer) onderaan deze pagina. 

Ben je ook zo’n fervent haakster en op zoek naar een mooi haakpatroon? Check dan mijn webshop eens en maak er iemand blij mee. Even een knipoogje is vaak zo’n wereld van verschil.