aan de haak blog 94 een c2c mickey-deken kleinNa al jullie enthousiaste reacties op de c2c-Minnie deken kon het vervolg niet achterblijven. Ik ging snel aan de haak voor een gehaakte c2c Magic Star deken. En zeg nu zelf: is hij schattig geworden of niet?

Toch was het niet zo heel makkelijk om voor Mickey eenzelfde gezellige verhaaldeken te ontwerpen.

Minnie heeft een mooi jurkje aan en een strik boven op haar hoofd.

Mickey is, zoals de meeste mannen, voorzien van minder versiersels. Daarom was het even nadenken wat ik hiermee ging doen.

Toch ben ik volgens mij geslaagd in mijn opzet een mooie verhaaldeken te ontwerpen. Ik haakte deze deken met mijn favoriete acrylgaren: Stylecraft Special DK. Voor Mickey heb ik zijn standaarduitdrukking gebruikt: Oh boy.

Ook het stuurwiel, geïnspireerd op Steamboat Willie mocht niet ontbreken.

Door dat stuurwiel kwam ik weer op het idee van een filmstrip. Links een eenvoudige filmstrip en rechts eentje met tekst erin, zodat je ook de naam van je (klein)kind kunt verwerken in deze deken.

Ook heb ik de oogjes van Mickey in de deken verwerkt en zijn handje. Ook één oortje, omdat ik anders gedoe krijg met het copyright. Verder heb ik de dekens even groot gehouden van Mickey en Minnie. Dan zijn ze echt een setje.

De rand bleef eenvoudig (een jongensdeken mag wel een beetje stoer zijn, toch?), want corner to corner haken is al lastig genoeg door alle draadjes en bolletjes. Toch scheelt het echt een heleboel als je het in lapjes haakt. En daarna aan elkaar haken.

Een gehaakte magic star deken

Aan de haak voor een gehaakte magic star deken vond ik nog niet zo’n slecht idee en hoe schattig is hij geworden?

Haak maar aan, want jij kunt dit ook. Het patroon vind je in mijn webshop. In mijn shop vind je nog meer patronen, vooral voor c2c haken. Ik heb ook een patroon in 1 geheel met uitgeschreven beschrijving.

Naast c2c haakpatronen zijn er ook haakpatronen van granny squares. Dit zijn echte bestsellers. Neem dus gerust een kijkje.

Mijn haaktip voor jou:

een gehaakte magic star deken haaktip 95

Kun je niet genoeg krijgen van haakpret? Kijk dan voor meer tips en tops haken bij mijn andere haakblogs.

Hou je haaks!