aan de haak blog 72 een letterkraaltjesdekenHad je vroeger als meisje ook zo’n schattig armbandje met letterkraaltjes? Je kon ze zelf maken en daardoor ook heerlijk variëren in tekst. Zelf had ik er eentje met de naam Annette. Ik kreeg hem van mijn tante. Ik moet hem nog ergens hebben liggen. Afijn, dit armbandje inspireerde mij om aan de haak te slaan voor een gehaakte letterkraaltjesdeken.

De regenboog als inspiratie

Eerst was ik helemaal niet van plan een dergelijke deken te haken. Ik vind de golfjessteek of modge stitch een heerlijke steek om mee te haken. Ook geniet ik altijd enorm van de regenboog als ie staat te stralen aan de hemel.

Bovendien heeft Stylecraft Special DK (mijn favoriete garen) zoveel mooie verschillende kleuren dat ik wel een regenboogdeken moest haken. Dus aan de haak dan maar…

Het was nog een hele klus, want de golfjessteek vraagt wel iets meer steken en toen ie af was, had ik van alle garens nog wat over.

Omdat ik dol ben op stippen (vraag met niet waarom), bedacht ik dat het leuk was om op elke streep een stip te naaien. Zo gezegd, zo gedaan.

aan de haak met een regenboogdeken met stippen

De deken was nog een beetje onaf

Toch bleef ik ontevreden, want de stippen zagen er nog steeds wat onaf uit. Wat nu?

De oplossing liet niet lang op zich wachten, want hoe leuk zou het zijn als ik er letters in zou verwerken? Heel leuk, nietwaar? Omdat het genoeg stippen waren voor het hele alfabet, besloot ik dat te doen. En dat stond superschattig. Op de donkerste stippen naaide ik geen letters. Die zou je slecht zien.

De letters van het alfabet zette ik er in willekeurige volgorde op en lekker schots en scheef. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er een mooie tekst op te zetten of een naam.

De letterkraaltjes als finishing touch

Toen dat klaar was, plopte het idee van de letterkraaltjes op. Daar begon het nu wel erg op te lijken. Uiteindelijk verbond ik de cirkels met elkaar met de kettingsteek en dat leverde een gehaakte letterkraaltjesdeken op. Niet moeilijk, wel mooi.

Dus sla lekker aan de haak voor een gehaakte letterkraaltjesdeken. Het gratis patroon vind je op mijn website.

Naast gratis haakpatronen vind je ook mooie haakpatronen in mijn Etsy-shop. De meeste hiervan zijn c2c haken. Heb je dat weleens gedaan? Het is erg leuk. Ik ben er wel een beetje verslaafd aan.

Daarom heb ik er een aantal ontworpen en er komen er zeker nog meer bij.

Mijn tip voor jou:

een gehaakte letterkraaltjesdeken haaktip 71

Vind je het leuk om ook mijn andere haakblogs te lezen? Ze zitten vol tips en tops haken en anders is het een leuk tijdverdrijf, zeker als je, net als ik, verslaafd aan haken bent.

Hou je haaks!