aan de haak blog 33 een krijtbordslingerHeb je weleens twee talenten gecombineerd? Ik kan het je aanraden. Lees maar. Omdat mijn creatieve bloed soms kruipt waar het niet gaan kan, begeef ik me ook weleens op het gebied van de naaierij. In plaats van achter de haaknaald neem ik dan plaats achter de naaimachine. Met dit project was dat ook zo. Aan de haak (en handlettering) voor een gehaakte krijtbordslinger.

Af en toe ook creatief achter de naaimachine

Er komt wel een klein beetje haken aan te pas, dus ik dacht: ik deel hem toch even…

Met vlagen ben ik dus ook creatief op het naaivlak. Ik heb zelfs weleens quilts gemaakt. Ben je daar benieuwd naar, laat het me dan even weten. Dan show ik die ook een keertje.

Dit keer was het een krijtbordslinger, gemaakt van een oude katoenen broek. Daarvan maakte ik met een mal leuke puntvlaggetjes. Hierop handletterde ik met textielverf de tekst ‘Happy birthday’. Eerst natuurlijk met potlood, daarna met verf.

Een gehaakte lossenketting om de vlaggetjes bij elkaar te houden

Vervolgens maakte ik met de Crop-a-dille (een gaatjesmaker) vier gaatjes bovenin de vlaggetjes. Daarna (hier komt ie!) haakte ik met katoen (Drops Paris rood) een lossensliert met daarop een toer vasten. Die weefde ik door de gaatjes. Aan het begin en het eind maakte ik een knoopje.

aan de haak blog 33 een krijtbordslinger close-up

Tenslotte zorgde ik ervoor dat de vlaggetjes gelijk verdeeld werden over de slinger en kroop achter de naaimachine. Ik pakte nog zo’n zelfde blanco lapjes en stikte het vlaggetje rondom met rood garen.

aan de haak blog 33 een krijtbordslinger de zoom

Hierbij naaide ik de gehaakte sliert mee, zodat de vlaggetjes niet meer konden verschuiven. Omdat ik een heel donkere broek gebruikte en witte verf, heeft het het effect van een krijtbord. Vinden jullie dat ook?

Een gehaakte krijtbordslinger

Toen ie af was, was ik helemaal verliefd. Maar omdat dit een cadeautje was, moest ik toch afstand van hem doen. Dat was moeilijk, hoor!

Hij was zo goed gelukt dat ik hem eigenlijk zelf wilde houden. Binnenkort maar weer achter de naaimachine kruipen en dan eentje voor mezelf maken.

Dus nogmaals aan de haak (en handlettering) voor een gehaakte  krijtbordslinger.

Mijn tip voor jou

Combineer haken eens met een andere vaardigheid. Zo krijg je een origineel resultaat.

In mijn andere haakblogs vind je nog meer slingers die ik haakte. Je vindt daar nog veel meer haakpret en tips en tops haken. Neem gerust een kijkje.