een gehaakte kol haakblog 105Pas geleden was één van mijn vriendinnen jarig. Omdat ik altijd te laat bedenk dat ik nog een cadeautje moet geven en ik ook niet zeker wist of ze haar verjaardag vierde, vanwege corona besloot ik op het laatste moment een gehaakte kol voor haar te maken. Aan de haak dus…

Ik had een filmpje gezien op Facebook van Naztazia en besloot dat ik iets dergelijks wilde proberen. In het filmpje worden vasten gebruikt, maar ik besloot halve stokjes te haken.

Aan de haak voor een kol. Gelukkig heb ik een enorme voorraad wolletjes en een aantal gemêleerde jeansblauwe bolletjes Stylecraft Batik Storm met een mengeling van acryl en wol koos ik om deze kol te haken.

Eerst moest ik bepalen hoeveel steken ik op zou zetten. Omdat ik ook een beetje haast had, kon ik daar niet te lang over doen. 80 steken moest een goed aantal zijn. En fanatiek sloeg ik aan de haak.

Alleen de steek die ik had uitgekozen, ging ik helemaal niet zo snel als ik wilde. Want ik haakte dus halve stokjes en dan stak ik in in de achterste lus. Niet echt een handige steek als je haast hebt, maar wie A zegt moet ook B zeggen, dus ik haakte stug door.

Toen ik echter al een stukje gevorderd was, realiseerde ik me ineens dat dit niet een kol was die mijn vriendin blij zou maken. Zij houdt van fijne prints, zoals bloemetjes of een randje of een kantje.

Een gehaakte kol

Dit ging hem niet worden. Toch haakte ik door. Ik heb sowieso al genoeg WIP’s liggen. Daar wilde ik deze kol niet aan toevoegen. Wat is dat toch met haaksters? Ik hoor het zoveel: een heleboel projecten die niet af zijn. Af en toe maak ik er tijd voor, zet mijn tanden op elkaar en ga ze afmaken.

Uiteindelijk heb ik de kol zelf gehouden.

En mijn vriendin? Die heb een prachtige omslagdoek cadeau gedaan. Eentje die wel helemaal bij haar past. Hierover heb ik ook een blog geschreven. Daarin kun je lezen hoe ik daar aan kwam.

Mijn haaktip voor jou:

Als je een gehaakt kol wilt haken die snel af moet, kies dan niet halve stokjes in het achterste lusjes.

tips en tops haken haaktip 105

Zoek je meer tips en tops haken of nog meer haakpret? Neem dan een kijkje bij mijn andere haakblogs. Ze zitten bomvol haakinspiratie.

Ook heb ik in mijn Alfabetshop mooie patronen, vooral c2c haken, waarmee je jezelf of iemand anders een knipoogmomentje kunt bezorgen. Maar vergeet ook de granny square dekens niet. Dat zijn echte bestsellers!

Hou je haaks!