aan de haak blog 7 een Mickey Mouse deken van katoen klaarAls Mickey Mouse je favoriet is, haak je ook af en toe een deken in die stijl. Dit keer in katoen een gehaakte katoenen Mickey Mouse deken.

Omdat ik het beloofd had en ik heel blij ben met het resultaat, volgt nu het tadaa-moment van mijn gehaakte katoenen Mickey Mouse deken. Lees hier hoe ik aan de haak sloeg voor een gehaakte katoenen Mickey Mouse deken.

Al zolang ik besta, heb ik een voorliefde voor deze muis. Geen idee waarom. Ik kan alleen maar zeggen dat zijn kleuren mijn favoriete kleurtjes zijn.

En verder zijn zijn oren en handen supercute.

Bovendien heeft iedereen recht op een afwijking toch?

Het werd daarom hoog tijd om een deken te haken ter ere van mijn held. Ik koos voor vierkanten en dan om en om een Mickey hoofd en stippen (als een hommage aan Minnie). Hiervoor gebruikte ik de bobbel- of popcornsteek.

Dit keer haakte niet mijn favoriete acryl (Stylecraft en op de tweede plaats Colour Crafter), maar met katoen.

Dat leek me leuk als alternatief en dan mooie, frisse kleuren, helemaal happy.

Het eindresultaat is een gehaakte Mickey Mouse deken van katoen.

Toen ik twee rijen gedaan had, was de moed me al in de schoenen gezakt. Het is echt een hele klus. Vooral ook om alle vierkanten even groot te krijgen (zucht). Het haakwerk verdween een tijdje naar zolder.

aan de haak blog 7 een Mickey Mouse deken van katoen eerste twee rijen

Eerst maar even wat anders haken. Toch vond ik dat ik het af moest maken. Ik heb nog geprobeerd om me er makkelijk vanaf te maken door strepen te haken, maar dat kon me niet bekoren.

Dus toen mijn CAL Last Dance at the Beach (zie vorige blog) af was, heb ik me vol passie gestort op deze deken.

Een leuke deken om heerlijk in huis te hangen

Het hoefde gelukkig geen eenpersoonsdeken te worden. Het werd een kleinere versie. En zoals het met de meeste dingen gaat: als je er even goed je tanden (of haaknaald) in zet, komt het af.

Toen ik alle vierkanten had gehaakt, heb ik ze met appelgroen aan elkaar gehaakt met de join-as-you-go-methode.

En tenslotte een leuke roezelrand erlangs en klaar is Kees of eigenlijk moet ik zeggen Mickey. Project aan de haak voor een gehaakte katoenen Mickey Mouse deken is eindelijk klaar!

aan de haak blog 7 een Mickey Mouse deken van katoen hoofdfoto

Een gehaakte katoenen Mickey Mouse deken

Het leuke aan granny squares haken is dat je tussentijds kunt besluiten dat de deken toch iets kleiner moet worden. Ik ben blij met hoe hij nu is. Hij hangt te prijken over het kamerscherm en ik word blij als ik ernaar kijk. Missie geslaagd.

Kun je niet genoeg krijgen van alle haakpret? Kijk dan vooral ook even naar mijn andere haakavonturen die ik deel in mijn haakblogs, vol tips en tops haken.

Mijn haaktip voor jou:

Als een grote deken niet lukt, haak dan een kleinere variant. Het zou jammer zijn als ie blijft liggen.

Weet je wat het leukste is om te doen op haakgebied? Granny squares haken! Ik heb me zelfs aan een aantal patronen gewaagd. Je vindt ze in mijn webshop. Hier staan ook een aantal haakpatronen van c2c haken (corner to corner).

Hou je haaks!