aan de haak blog 29 een hexagondekenSoms doe je iets waarvan je later een beetje spijt krijgt. Zoals een heleboel zeskantjes haken voor een gehaakte hexagondeken. Hij ligt er al een tijdje en ik ben er supertrots op, want hij is af. En het was echt een megaklus: aan de haak voor een gehaakte hexagondeken (want ik word er gelukkig van). Hij bestaat uit een heleboel (echt een heleboel) zeskantjes en prijkt op het logeerbed op zolder.

Helemaal verliefd op deze deken

Eigenlijk een beetje jammer dat dit pronkstuk zich op zolder bevindt. Toch kom ik daar ook regelmatig en dan kijk ik er altijd even verliefd naar. Hij is zooo mooi geworden, vind je ook niet?

Voordat ik afdwaal in gezwijmel, zal ik jullie vertellen hoe ik te werk ben gegaan.

Eerst zocht ik alle zoete, lieve, gezellige kleurtjes bij elkaar, die ik tegenkwam bij de Wibra en de Zeeman.

Dat waren er uiteindelijk 11, namelijk: lichtblauw, kobaltblauw, lichtroze, felroze, paars, geel, limegroen, oranje, wit en aqua. Rood (mijn favoriete kleur) bewaarde ik voor het aan elkaar haken.

Daarna een patroon kiezen

Hierna koos ik een leuk hexagonpatroon (keus genoeg op het wereldwijdeweb). Daarna begon het haken (joepie!). Ik wilde elk zeskantje uniek maken. Aan de haak dan maar.

Eerst haakte ik 10 hartjes (binnenkantjes) van 1 kleur en daarna volgde rij 2. Hiervoor koos ik elke keer een andere kleur. Dit deed ik ook met de volgende rijen.

aan de haak blog 29 een hexagondeken close-up

De buitenste rand kreeg dezelfde kleur als het hartje. Zo zorgde ik ervoor dat niet 1 hexagon hetzelfde was.

Ik creëerde elke keer een stapeltje met 10 zeskanten. Zo kon ik oneindig blijven haken. Het werden er uiteindelijk iets minder dan 400. Ik ben ergens de tel kwijtgeraakt. Als jij weet, hoeveel het er zijn, hoor ik het graag.

Toen kwam het afwerken

Toen dat voltooid was, kwam er een nog grotere klus: het afwerken (zucht). Dat was wel even doorbijten, hoor!

aan de haak blog 29 een hexagondeken hexagons

Als ik er nog aan denk… maar het moest gebeuren. Toen ik alles netjes had, was er de beloning: alle zeskantjes uitleggen en aan elkaar haken.

Dat deed ik met rood en de join-as-you-go-methode. En toen: tadaa! Het eindresultaat. Wat was ik blij (en trots) toen ie af was: een gehaakte deken van happy hexagons! Wie wordt daar niet gelukkig van?

Een gehaakte hexagondeken

Met de voetbaldeken heb ik ook hexagons gehaakt en aan elkaar gezet.

Ik ben er weel heel happy mee. Soms weet je niet waar je aan begint en dat was in dit geval eigenlijk maar goed ook.

Ik weet niet of ik begonnen was aan project: aan de haak voor een gehaakte  hexagondeken. Haak maar aan. Jij kunt dit ook.

Mijn haaktip voor jou:

De join-as-you-go methode is echt een ideale manier om vierkantjes of hexagons aan elkaar te haken.

tips en tops haken haaktip 29

Hou je haaks!

Ben je op zoek naar nog meer haaktips of haakpret? Kijk dan bij mijn andere haakblogs boordevol tips en tops haken. Ze staan onderaan keurig op een rijtje.

Oh ja, nog even dit. Als je, net als ik, ernstig fan bent van granny squares haken, moet je eens een kijkje nemen in mijn webshop. Ik heb diverse haakpatronen ontworpen en ik ben er best een beetje trots op.