aan de haak blog 50 een granny stripes slingerWeet je dat je vroeger van stroken papier slingers maakte? Daar is deze kleurrijke gehaakte granny stripes slinger op gebaseerd. Naast dekens vind ik slingers het leukste om te haken. Een fleurige gehaakte slinger vrolijkt je op en staat gezellig in huis of bij een verjaardag. Omdat ik de granny square zo superleuk vind om te haken, maak ik ook vaak slingers in die stijl. Aan de haak voor een gehaakte granny stripes slinger dus.

Een slinger in de kleuren van de woonkamer

Daarom haakte ik een granny stripe slinger in de kleuren van mijn huiskamer. Dat deed ik met Stylecraft Special DK, maar je kunt natuurlijk elke wol gebruiken die jij leuk vindt.

In dit filmpje heb je een beetje een idee hoe deze slinger tot stand kwam. Ik haakte hem echter anders.

De werkwijze van de slinger

Eerst haakte ik een lossenketting van 20 lossen. Daarna een cluster van 3 stokjes in de 5e steek vanaf de naald. Insteken in de lossenketting onder 2 draadjes. *Dan 2 lossen, 2 lossen overslaan, dan weer cluster van 3 stokjes*. Herhalen wat tussen sterretjes staat tot einde van de toer.

Je haakt dus niet helemaal om de lossenketting heen, zoals in de video.

Als je het laatste cluster hebt gehaakt, nog 3 lossen en die met een halve vaste bevestigen in dezelfde losse waar ook het laatste cluster in zit.

Dan vervolgen zoals in tutorial met dit verschil dat ik geen lossen tussen de drie stokjes doe. Als je gaat joinen, doe ik op de eerste hoek eerst 2 lossen en dan joinen. Op de tweede hoek doe ik 2 lossen als je hebt gejoind en dan weer verder met stokjes.

Gaat het je al duizelen? Hij is uiteindelijk behoorlijk anders geworden dan die op de video. Toch zul je zien dat zodra je aan de haak voor een gehaakte granny stripes slinger het goed komt.

aan de haak blog 50 een granny stripes slinger close-up

Je vindt in mijn haakblogs nog meer leuke slingers. Heb je vragen? Dan kun je bij mij terecht.

Mijn tip voor jou:

Een slinger is snel gemaakt en superleuk als cadeautje.

Hou je haaks!