aan de haak blog 92 een granny square variatie deken bOmdat een granny square deken haken zo ontzettend leuk is, besloot ik om me weer te wagen aan eentje. Samen met mijn BFF haakte ik dit exemplaar. En zeg nu zelf: schattig toch? Aan de haak dus maar voor een gehaakte granny square variatie deken.

Ik vind het fascinerend dat ik na al mijn granny square projecten, zoals een deken van restjes, kussenhoezen, mijn eerste deken nog steeds verliefd ben op deze vorm van haken.

De voordelen van een granny square deken:

  • Je hoeft er niet teveel bij na te denken
  • Je kunt je restjes wegwerken
  • Je kunt tegelijk tv kijken
  • Je kunt heerlijk samen kletsen

Weet jij nog meer voordelen? Dan hoor ik het graag. Dan vul ik mijn lijstje aan.

Iemand die net als ik veel granny squares haakt, weet dat er een groot nadeel zit aan dit patroon: de draadjes afwerken! Maar ook daar kom je wel doorheen.

Zelf stel ik weleens een tijdlimiet, een deadline. En dan ga ik als een malloot aan de slag (niet aan de haak helaas) om al die draadjes weg te werken.

Het helpt ook om per 10 vierkantjes af te werken. Of als je een deken haakt: per streep.

Dit keer werd het geen standaard granny square deken, maar een variatie. Ik had wat leuks voorbij zien komen op Insta en maakte er mijn eigen ontwerp van.

Ik gebruikte diverse technieken om de deken aan elkaar te haken, zoals de join-as-you-go-methode, maar ook door een soort stiksteken te creëren. Dat is echt een heel leuke, en eenvoudige, manier om granny’s te joinen.

Tussen de squares haakten we granny stripes. Ook niet moeilijk.

Zelf koos ik uit de restjes bak van mijn favoriete garen, Stylecraft Special DK, een aantal kleurtjes en mijn bff gebruikte gewoon wat ze tegenkwam. Ik ben heel blij met de resultaten.

aan de haak blog 92 een granny square variatie dekens b

Een gehaakte granny square variatie deken is af

En zeg nu zelf: zijn de dekens niet ontzettend schattig geworden? Haak maar aan. Jij kunt dit ook! Aan de haak voor een gehaakte granny square variatie deken. Je haakt, eh raakt een beetje door je restjes heen.

Ik heb ook een hele leuke granny square deken gemaakt, waarbij ik de vierkantjes diagonaal heb geplaatst. Echt superleuk.

Het patroon daarvan vind je in mijn Etsy-shop. Een knipoogmomentje voor jou of voor iemand anders. Je vindt hier nog meer patronen, vooral voor c2c haken.

Mijn haaktip voor jou:

een granny square variatie deken haaktip 92

Meer tips en tops haken vind je in mijn andere haakblogs. Ze zijn echt het lezen waard. Ze zitten vol van mijn haakavonturen en tips voor jou.

Hou je haaks!