aan de haak blog 42 een granny square deken van restjesWaar ik nu mee bezig ben, is echt out-of-the-box voor me. Het is namelijk een granny square deken van restjes. Ik heb in de loop van de tijd heel veel restjes overgehouden na het haken van mijn dekens. Van deze overblijfsels ga ik aan de haak voor een gehaakte granny square deken van restjes en dit keer ga ik niet teveel op de kleuren letten. Ben zo benieuwd of ik dit kan.

Het is moeilijk om los te laten

Ik weet niet eens of het me lukt om dat te doen, want ik ben een echte perfectionist. Elk kleurtje wordt met zorg uitgekozen. Herkenbaar? Daarom denk ik dat het lastig is om zomaar wat kleurtjes te pakken en te gaan haken. We zullen zien.

Ik haak ook nooit met restjes, maar meestal ga ik kleurtjes kiezen en dan heerlijk shoppen. Maar op een dag komt er een moment dat ik zoveel restjes (in mijn geval Stylecraft Special DK en Colour Crafter) heb, dat ik er iets mee moet.

Ook de wol van mijn mislukte projecten kan ik gebruiken om te verwerken in deze deken.

Het beperken van mijn keuze

Daarom dit keer een project dat iets verder van me afstaat. Ik denk dat dit wel goed voor me is. Wie weet krijg ik er weer inspiratie van! Ik moest een keuze maken wat ik er dan mee wilde, met al die restjes. Ik mag van mezelf alleen maar slingers of dekens haken.

Dit doe ik om mijn haakobsessie te beteugelen. Anders krijg ik een todo-lijst die niet meer reëel is en dan word ik daar gefrustreerd van (tip). Niet echt een aanrader.

Het wordt een granny square restjesdeken

Nu heb ik dus gekozen om van de restjes een granny square deken te maken. Zo helemaal niet zoals mijn gecontroleerde ik het normaal gesproken doet.

Ik heb zelfs ook bij deze deken geprobeerd om er een orde in aan te brengen. Elk hartje rood of de buitenste rand zwart.

Maar ik ben streng geweest voor mezelf en nu mag ik wel kijken of de randen en de hartjes niet dezelfde kleur hebben als ze naast elkaar komen te liggen.

Verder moet ik de granny’s haken zoals ik ze pak. Best spannend voor deze perfectionist. Wie weet leer ik dan ook andere zaken een beetje makkelijker los te laten.

Haken is af en toe best therapeutisch, niet waar? Ik haak ze na een paar andere pogingen aan elkaar met de join-as-you-go-methode.

Granny squares haken is mega-verslavend

Zelf denk ik wel dat het een succes wordt. Ik word er al echt blij van. Het is ook echt mega-verslavend! Ik wil hem als hij af is, weggeven.  Maar eerst aan de haak voor een granny square deken van restjes.

Dat weggeven is niet omdat ik er niets aan vind, hoor!

Oh nee, want dat is ook nog een dingetje. Ik raak altijd gehecht aan en verliefd op mijn haaksels (zucht). Heb jij daar ook last van? Ook daar kan ik dan van leren.

Een gehaakte granny square deken van restjes

Haak maar aan voor een gehaakte granny square deken van restjes.

Weggeven maakt ook weer blij. Het begin is er en hij wordt eigenlijk best leuk, nietwaar? Alleen die draadjes afhechten, oef!

aan de haak blog 42 een granny square deken van restjes draadjes

Mijn tip voor jou:

Haak van je restjes eens een granny square deken. Het resultaat zal je verrassen.

Heb je zin in nog meer haakpret? Lees dan vooral mijn andere haakblogs, vol tips en tops.