aan de haak blog 43 een granny square deken om weg te gevenIn een eerder blog deelde ik dat ik van mijn restjes Stylecraft Special DK een granny square deken om weg te geven voor iemand anders haakte. Vandaag deel ik graag met je dat het is gelukt om hem af te haken en dat ie superleuk is geworden. Aan de haak voor een gehaakte granny square deken om weg te geven.

Te leuk om weg te geven

De granny square restjes deken is af en hij is superleuk geworden. Zo leuk dat ik hem, ondanks mijn eerdere goede voornemens, eigenlijk niet weg wil geven. Maar dat ga ik natuurlijk wel doen. Dit is een close-up van de rand.

aan de haak blog 43 een granny square deken om weg te geven de rand

Hij ligt nu al een tijdje te prijken in mijn eigen kamer. Als (ahum wanneer) ik deze weggeef, maak ik er zeker nog eentje en nog een… Waar ik wel zeker van wil zijn, dat de ontvangster van de deken er helemaal weg van is.

Heb je mijn vorige blog gemist? Kijk dan even hier…

Een heerlijk troostdekentje

Hij is bijna 1 meter breed en 1 meter 25 cm lang, een heerlijk bankdekentje dus. Als je je niet helemaal lekker voelt of gewoon lekker lui wilt zijn, is deze deken ideaal. En dan al die vrolijke kleurtjes, heerlijk! Ik moet er niet teveel aan denken, want dan gaat ie zeker niet weg.

Maar ik heb zelf echt meer dan genoeg dekens liggen en hangen, dus ik moet echt een beetje streng zijn voor mezelf.

In mijn vorige haakblog ging het over loslaten (van de kleurvolgorde). Nu moet ik dus leren om hem fysiek los te laten. Zucht!

Ik denk dat dat nog moeilijker is.

De werkwijze van de deken

Ik heb acht squares gehaakt in de breedte en elf in de lengte. Dat zijn er dus in totaal 88. Ik heb ze aan elkaar gehaakt met de join-as-you-go-methode. Hier is een filmpje (wel in het Engels).

Die 88 vierkantjes hebben allemaal tien draadjes hangen (eeks!). Dat was nog een serieuze klus. En ik heb het nog moeilijker gemaakt voor mezelf door in de rand de korte draadjes te verwerken.

Dat zijn dus ook weer twee draadjes per kleurtje. Niet bijzonder slim. Maar goed, even doorbijten en dan is het weer klaar. De rand is eenvoudig met stokjes.

Om het effect van de join-as-you-go-methode te handhaven, haakte ik in de achterste lus van de stokjes van de granny’s. En in de lossenruimte ook een stokje.

De tweede rij haakte ik dus met heel veel verschillende kleurtjes (geen aanrader, wel een leuk effect. Dan nog een rij stokjes en als laatste een rij met granny stripes.

Aan de haak voor een granny square deken om weg te geven is afgerond.

Een gehaakte granny square deken om weg te geven

Ik ben nu zo enthousiast geworden dat ik prompt gestart ben met een mannenversie. Hier zijn de kleuren rood, roze, paars uit weggelaten.

Ik heb wel oranje en geel toegelaten, anders wordt ie zoooo saai. En dat is eigenlijk mijn stijl helemaal niet. En ook werk ik per rij de draadjes af (tip). Wel zo slim.

Daarna hoop ik er een man blij mee te maken, die wel een beetje kleur kan gebruiken. Ik heb inmiddels iemand blij gemaakt met een gehaakte granny squares deken om weg te geven.

Heb jij weleens een granny square deken gehaakt? Haak maar aan, want jij kunt dit ook!

Mijn tip voor jou:

Hecht per rij je draadjes af. Ik weet het, dat is even doorzetten. Maar het scheelt aan het eind echt heel veel.

Heb je na het lezen van dit blog nog meer zin in haakblogs? Dat kan! Ik schreef er meer dan honderd, dus haakpret genoeg.