een gehaakte golfjesdeken haakblog 39Een goede manier om iets te verwerken is haken. Twee jaar geleden kondigde onze zoon aan dat hij op kamers ging en wat denk je? Ik sloeg aan de haak voor een gehaakte golfjesdeken voor mijn zoon. Ik leerde tijdens het haken om los te laten en stopte al mijn liefde erin.

Elke gelegenheid is een haakgelegenheid

Is het een beetje herkenbaar dat je als haakaholic (haakverslaafde) elke gelegenheid aangrijpt om weer iets nieuws te haken?

Zo besloot ik om voor mijn oudste zoon een gehaakte gestreepte golfjesdeken te maken. Ik hoop het, anders ben ik een beetje raar. Bij mij werkt het in ieder geval wel zo.

Twee jaar geleden kondigde onze oudste aan dat hij op kamers ging. O, help! Helemaal niet leuk. Voor hem wel, maar niet voor mij. Wat moest ik doen om hier aan te wennen? Ik kon hem toch niet missen?

Het helpt wel om dan te haken. Het verzacht de pijn ietsje, dus daarom stond al snel de golfjesdeken (voor mijn zoon) op de pen.

Een door je moeder gehaakte deken is onmisbaar

Gelukkig bestaat er dan zoiets als haken (nietwaar?) en samen met zoonlief bedacht ik leuke kleuren voor zijn kamer.

We kochten mooie dekbedovertrekken, bestelden gordijnen en stijlden samen zijn nieuwe onderkomen.

En wat begin je dan als student zonder gehaakte deken van je moeder! Helemaal niets natuurlijk.

Hoewel ik wel moest beloven dat het geen duffe deken werd, maar een stoere versie. Een gehaakte deken is immers niet meer van deze tijd (volgens zoonlief), maar minzaam werd toegestaan dat ik een exemplaar voor hem haakte.

Tegenstribbelen had toch geen zin (haha!). Ik haakte al eerder een golfjesdeken en vind het echt een fantastische steek.

Al mijn liefde verwerkte ik in de deken

Daarom sloeg ik aan de haak. Al mijn liefde, gedachtenspinsels en ook een beetje weemoed (om dat wat was geweest en nooit meer terug kwam, snik!), haakte ik in de golfjesdeken.

Natuurlijk had ik mijn favoriete garen gekozen: Stylecraft Special DK. De kleuren Black, White, Empire, Grass Green, Green, Aster en Plum moesten het worden. Die stonden mooi bij de rest van zijn inrichting en waren ook stoer.

Het haakte heerlijk weg (1 vaste, 2 stokjes en dan 2 steken overslaan) en het was bijna therapeutisch. Ik kon heerlijk mijmeren tijdens het haken.

Deze steek is super makkelijk en het resultaat is super. Haak maar aan, want jij kunt dit ook.

Als rand koos ik de Candy Cane border

Als rand koos ik voor de Candy Cane border. Niet echt heel handig om te haken (telkens draaien je draden), maar het is wel mijn favoriete rand. Het resultaat is altijd zo grappig.

een gehaakte golfjesdeken haakblog 39 candy cane rand

Je kunt het bobbelen van de rand goed tegengaan, door af en toe een steek over te slaan.

Een gehaakte golfjesdeken

Toen de deken klaar was, mocht hij mee met onze student. Hij was er oprecht blij mee en ook nu (bijna twee jaar later) ligt de deken nog dagelijks op bed.

een gehaakte golfjesdeken haakblog 39 op bed

Aan de haak voor een gehaakte golfjesdeken voor mijn zoon was een goed idee. Ik kon hem al hakend (steekje voor steekje) loslaten.

Als hij mij dan mist, heeft ie in ieder geval zijn deken nog.

Mijn tip voor jou:

Een deken in de golfjessteek geeft een stoer resultaat. En het is heerlijk haken zonder al dat getel.

Zoek je na dit haakverhaal nog meer haakpret? Kijk dan eens bij mijn andere haakblogs boordevol tips en tops haken.