gehaakte glas-in-lood deken haakblogHeb jij weleens een deken gehaakt met tweekleuren granny’s? Het is een echte aanrader. Het effect is zo leuk! Ik besloot het een keer te proberen en sloeg aan de haak en een gehaakte glas-in-lood deken van granny squares was het resultaat.

Een granny square deken met een leuke variatie

Al heel lang ben ik fan van granny squares haken en granny square dekens. Granny squares zijn een ideale manier om je restjes op te maken. Toch wilde ik eens iets anders proberen en ging daarom op zoek naar een leuke variatie. Ik kwam uit bij een leuke video, Hier wilde ik iets mee.

Ik had nog wat bollen van de Wibra en de Zeeman (nog van voor de lockdown) en besloot hier een regenboogdeken van te maken. Ik vond het wel grappig om de vierkantjes zo neer te leggen dat er schuine strepen ontstonden.

Een creatieve oplossing voor het gele garen

Omdat ik niet alle kleuren had die ik wilde, moest ik voor geel een beetje creatief zijn.

Ik heb ook een voorraadje Colour Crafter in huis en die heeft een felgele in het assortiment. Ik nam een dubbele draad en een kleinere haaknaald en zo ging het precies.

Ook met roze lukte het niet helemaal. Daarom kocht ik Bravo van Scheepjes en die was goed te combineren met de Royal en Saskia.

Het was niet moeilijk en heel leuk om te doen. Al snel was ik helemaal verslaafd en kon ik bijna niet meer stoppen.

Aan elkaar haken met vasten

De granny squares haakte ik met vasten aan elkaar met het zwarte garen. Dit gaf een leuk glas-in-lood effect, vind je ook niet?

gehaakte glas-in-lood deken aan elkaar met vasten

Als rand haakte ik granny stripes, afwisselend in creme en zwart. Als laatste de kreeftsteek. Ik vind dat echt een mooie afwerking van de deken.

Een gehaakte glas-in-lood deken van granny squares

De rand met granny stripes past mooi bij een gehaakte glas-in-lood deken van granny squares. Ik ben zelf heel blij met het resultaat.

Je wordt er helemaal blij van en dat is ook de bedoeling. Als je het even niet meer ziet zitten, zegt zo’n blije deken: hou je haaks!

gehaakte glas-in-lood deken rand

Mijn haaktip voor jou:

Heb je niet altijd de juiste kleur op voorraad? Twee dunnere draden bieden misschien een oplossing. 

Zoek je nog meer tips en tops op haakgebied? Check dan mijn andere haakblogs. Er staat genoeg inspiratie en knipoogmomentjes tussen. 

Hou je haaks!

P.S. Heb je je weleens gewaagd aan c2c haken? Echt supergaaf. Je vindt een aantal patronen in mijn webshop. Maar natuurlijk ook van good old granny squares haken. Te leuk!

gehaakte glas-in-lood deken haaktip 112