aan de haak blog 38 een granny square slinger voor een feestEen feest is altijd een mooie reden om aan de haak te slaan. Mijn handen jeukten om aan de slag te gaan toen we een datum hadden bepaald voor ons 25-jarig huwelijksfeest. Deze slinger is helemaal niet moeilijk. Aan de haak voor een gehaakte feestelijke slinger van granny squares. Jij kan dit ook. Bovendien helemaal uniek. Niemand heeft dezelfde (tip).

Een unieke slinger voor het feest

Een tijdje geleden postte ik een blog over mijn driehoek-granny-slinger. Hierop kreeg ik zulke leuke reacties (dankjulliewel) en ook omdat ik hem zelf ook superleuk vind, besloot ik om er nog eentje te maken. Nu een gehaakte feestelijke slinger van granny squares.

Dit keer in de winterkleuren wit, grijs, rood en zwart. Ik shopte deze keer bij de Zeeman en Wibra de kleurtjes. Lekker goedkoop en prima voor een slinger. Bovendien heeft de Wibra een hele mooie kleur rood (vind ik).

De driehoekjes haken heerlijk weg

Het is geen moeilijk patroon en het haakt heerlijk door. Toen ik er een aantal klaar had, miste ik iets. Ik legde de driehoeken neer en ineens wist ik het. Ik miste bling-bling.

Ik had nog een klosje heel dun zilverkleurig garen en besloot dat ik die ging combineren met het witte garen.

Alle al gehaakte driehoekjes moest ik nu weer uithalen (zucht) en opnieuw haakte ik ze met het glitterdraadje. Dat was al veel beter. Hier werd ik blij van en dat was de bedoeling.

Aan de haak voor een gehaakte feestelijke slinger van granny squares voor een feest, duurde dus een tikkie langer dan gedacht, maar dat mag de pret niet drukken.

aan de haak blog 38 een granny square slinger voor een feest vlaggetjes

Leuke pompons voor een feestelijk effect

Daarna moest ik nog beslissen welke kleur de kwasten moesten zijn. Dat was nog even lastig. Ik had diverse combi’s gemaakt en uiteindelijk besloot ik dat de kwast dezelfde kleur moest krijgen als het hartje van de driehoek.

Tot ineens de gedachte opplopte in mijn hoofd om pompons te maken. Ik had nog een pomponmaker in de kast liggen bij al mijn andere hobbyspullen. Het duurde even, maar ik heb hem gevonden. Het zat nog in de verpakking. Dus toen ben ik even zoet geweest met pompons maken.

Nadat de slinger af was, heb ik fanatiek pompons zitten draaien. Daar kreeg ik bijna een blessure van. Ook dat moest ik wel een beetje met mate doen. Met drie knopen bevestigde ik de pompon onderaan het puntje van de driehoek.

aan de haak blog 38 een granny square slinger voor een feest close-up

Tenslotte volgde de rand en blocken

Bovenaan nog een rand van vasten, stokjes met ruimte ertussen en vasten en toen was ie bijna klaar. Door de ruimtes in de tweede toer haakte ik een witte lossenslinger. Anders zakt de slinger af en daar word ik dan weer niet blij van.

Daarna nog blocken (is toch echt wel de moeite waard) en hij was af. Het zijn uiteindelijk 61 driehoekjes geworden. De eerste en laatste zijn hetzelfde. En hij is 9 meter lang. Eigenlijk best lang.

Een gehaakte feestelijke slinger van granny squares

Wat zal ie leuk hangen op de feestlocatie, deze een gehaakte granny driehoekslinger voor een feest!

Haak maar aan voor deze gehaakte feestelijke slinger van granny squares (eigenlijk driehoekjes, maar vooruit). Het is heel eenvoudig. Jij kunt dit ook!

Mijn tip voor jou:

Heb je een feest, haak dan je eigen slinger. Dan kun je hem afstemmen op de kleuren van je thema en heb je een uniek resultaat.

In mijn andere haakblogs vol tips en tops haken vind je nog meer slingers die ik haakte.

Je bent verslaafd of je bent het niet. Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen, nietwaar? Dat lukt met haakpret heel behoorlijk kan ik je vertellen. Sla ook aan de haak en ontdek het zelf.

Hou je haaks!