aan de haak blog 52 een deken in sterren en strepenAls je moeder bent en haken je passie is, wil je voor elk kind een deken haken, toch? Zo vergaat het mij wel. Ik haakte voor elk van mijn zoons een deken om op bed te leggen. Hoewel de deken vaak op de grond slingert (zo jammer),  vond ik toch een goed plan: aan de haak voor een gehaakte deken met sterren en strepen in de kleuren van je kamer.

Voor onze middelste zoon haakte ik een sterrendeken

Onze oudste kreeg de Amerikaanse Stars and Stripes deken, onze jongste de voetbaldeken, maar ook voor onze middelste zoon haakte ik een deken. Voor hem sloeg ik aan de haak voor een sterrendeken.

Omdat het al weer een hele tijd geleden is dat ik hem haakte en ik toen nog niet zo goed met vierkantjes overweg kon, koos ik voor de veilige manier: strepen.

Dit was ook mijn eerste deken waarin ik mijn liefde voor de bobbelsteek ontdekte. Ik wilde eigenlijk een deken van vierkanten haken, maar dit mislukte.

Toch ben ik uiteindelijk nog steeds blij met het eindresultaat van deze deken.

Ik wist nog niet hoe ik vierkantjes aan elkaar moest zetten

Ik haakte eerst strepen met hierin dus de sterren verwerkt. Tussendoor haakte ik toeren met vasten. Niet al te ingewikkeld dus.

Ik gebruikte Saskia (Wibra) en Royal (Zeeman) garen. Nu had ik echter een probleem. Ik wilde ook geel in deze deken gebruiken, maar deze lag niet in de winkels.

Ik heb toen iets dunner geel gekocht van Stylecraft Special DK (sunshine) en haakte een dunne draad geel (Scheepjes Maxi) mee, zodat het draad uiteindelijk net zo dik werd als dat van Saskia en Royal.

Een stoere rand als afwerking

Ik heb gekozen voor een hele brede rand. Dat staat zo stoer. Hierbij moest ik wel goed uitkijken dat ie niet ging golven.

Dat gebeurde in het begin wel, dus ik moest behoorlijk wat minderen. Uiteindelijk is het gelukt. Als laatste rand haakte ik bobbels. Zo grappig!

Een gehaakte deken met sterren en strepen

Ik ben superblij met het eindresultaat. En zoonlief? Hij vindt het lief dat ik een gehaakte deken met sterren en strepen voor hem heb gehaakt. Jaja.

Haak maar aan. Jij kunt dit ook!

Haak je liever iets anders? Dat kan ook. Ik heb een aantal gratis haakpatronen op mijn website staan en een aantal patronen van c2c haken en granny squares in mijn Etsy-shop. Aan jou de keus.

Weet je nog niet wat je wilt gaan haken? Check dan mijn haakblogs voor meer haakpret, -inspiratie en tips en tops haken.

Mijn tip voor jou:

Als een garen te dun is om te combineren, helpt het om een dunne draad in dezelfde kleur mee te haken.