aan de haak blog 59 een deken in de stersteek hoofdfotoAls je ergens lid van bent, ga je er helemaal voor, toch? Ik ben een tijd lang penningmeester geweest van een Stichting met een kindertehuis in Kenia. Omdat ik meer haakte dan in mijn huis paste, leek het me een geschikt moment om voor dit kindertehuis dekens te gaan haken. Natuurlijk deed ik dit niet alleen, want 26 dekens was zelfs mij teveel. Zelf raakte ik aan de haak voor een gehaakte deken in de stersteek.

Iedereen aan de haak

Ik schakelde ook andere haaksters in mijn netwerk in: mijn vriendin, mijn tante, een vriendin van vroeger, een nicht, nog een andere vriendin en zo vroeg ik iedereen of ze één of twee dekens wilden haken of doneren. Onder het motto van: iedereen aan de haak.

Ik ontdekte dat als je iets voor een ander vraagt, dit makkelijker is dan dat je het voor jezelf vraagt.

Gelukkig wilden ze meedoen en zo konden we een heleboel dekens richting Kenia sturen. Ik stuurde de bollen naar hen op en zij gingen haken.

Een deken in de stersteek

Eén van deze dekens was deze leukerd gehaakt in de stersteek.

Ik kan je niet eens meer vertellen waar ik het patroon vandaan had, maar het was redelijk eenvoudig. Ik heb het zo verteld.

Dus hier komt ie: Haak 4 toeren stokjes en vervolgens 2 toeren in de stersteek (heen en terug dus). Kan het nog simpeler?

De rand hield ik ook eenvoudig. Dat zijn een aantal toeren (net zoveel als je wilt) heen en weer gehaakte vasten.

Het haakt zo heerlijk weg als je niet hoeft na te denken en een eenvoudig patroon hebt, wat door de kleuren alleen al omgetoverd wordt tot een spektakelstuk.

Een gehaakte deken in de stersteek

Ik haakte met Saskia van de Wibra en Royal van Zeeman en heel snel had ik een gehaakte deken in de stersteek klaar.

Door de leuke contrasten: zwart (de stokjes) met de stersteek afwisselend in neonoranje en kobaltblauw, aquablauw en geel was het project aan de haak voor een gehaakte deken in de ster steek snel klaar.

In haakblog 17 kun je zien hoe blij de kinderen met de dekens zijn.

Mijn tip voor jou:

De combi stersteek met stokjes geeft een superleuk resultaat. Vooral als je de stersteek in een heldere kleur haakt.

Hou je haaks!

Voor wie het leuk vindt: ik schreef nog veel meer haakblogs vol tips en tops haken.

Ook heb ik een paar patronen gemaakt van verhaaldekens die je gratis kunt downloaden van mijn website.

Dan heb ik last but not least ook nog iets waar ik best trots op ben. Ik heb mijn eigen haakpatronen gemaakt.

Je moet er wel voor kunnen c2c haken. Maar dat is niet supermoeilijk als je weet waar je mee bezig bent. Deze dekens zijn verkrijgbaar in mijn Etsy-shop. Ik probeer er elke keer weer nieuwe aan toe te voegen.