aan de haak blog 80 een gehaakte chunky granny square dekenHet overkomt jou ook vast. Dat je garen aanschaft voor een project en dat je je dan toch bedenkt en hierdoor garen overhebt. Dat gebeurde mij. Aan de haak voor een gehaakte chunky granny square deken.

Ik had Chunky Monkey garen aangeschaft bij Caro’s Atelier om een leuke deken te haken van Lissa Conley. Het is een combinatie van filethaken en mozaïekhaken.

Echter bleek ik dan zoveel garen nodig te hebben en ik wilde het alleen maar op proef doen. Dat zou een flinke investering worden.

Daarom maakte ik van dit garen een granny square deken van chunky garen. Altijd goed.

Het patroon van Lissa Conley verdween voor even in de kast, maar niet voor heel lang. Ik wilde het gewoon proberen.

Het is best heel lastig, maar het is gelukt. Dat vertel ik je in een ander haakblog.

Nu eerst aan de haak voor een granny square deken van chunky garen. Een granny square deken is immers overal goed voor, nietwaar?

Voor de deken had ik rood en roze gekocht. Daarom besloot ik er nog een bestelling aan te wagen en bestelde geel, lichtblauw, groen, lichtgroen, lichtgeel, blauw, lichtblauw en wit.

Dit zijn ook de kleurtjes van mijn website en ik vind het heerlijk om hiermee te combineren.

Het chunky garen van Scheepjes haakt echt heerlijk. Het is zo zacht en je hebt niet je leesbrilletje nodig om te kijken of alles wel goed gaat (haha!).

Ik sloeg aan de haak en doordat het ook dikker is, is een deken niet zoveel werk.

Uiteindelijk werd de deken 8 blokken lang en 7 blokken lang. Dit heeft te maken met mijn afwijking voor ordenen.

Ik kan nooit iets random doen, zo irritant. Er moest een orde in zitten.

Dus ik besloot om als ik het hartje bijvoorbeeld rood deed, ik roze niet meer mocht gebruiken in de volgende rijen. Zo deed ik dit ook bij blauw, groen en geel. Van wit haakte ik geen hartje.

Zo ontstonden er 56 blokken. Omdat ik al een beetje wit had gebruikt om mijn Chunky Spicier Life CAL af te maken, kwam ik hiervan garen tekort.

Daarom heb ik gesmokkeld en een dubbele draad Stylecraft Special DK gebruikt. Zie je niets van, toch?

gehaakte granny square deken van chunky garen granny square

Er gebeurde echter wel iets raars tijdens het haken: de lichtblauwe en de roze botsten met elkaar.

Niet het kleureffect wat ik voor ogen had. Ze werden allebei een beetje goor. Daarom heb ik van allebei een andere kleurenvariant besteld (ze zijn vast blij met mij bij Caro’s Atelier) en dit ging wel goed.

Ik had dit nog niet eerder meegemaakt, maar dat kan dus.

Een gehaakte chunky granny square deken

Om de binnenkleuren goed uit te lichten, heb ik gekozen voor een zwarte rand die ik met de join-as-you-go-methode aan elkaar haakte.

Daarna was een gehaakte chunky granny square deken. Hij is zo lekker zacht! Ik denk niet dat ik deze weg kan geven, hoor! Een heerlijk deken om in de tuin over je schoot te leggen als het wat kouder is.

Ik heb trouwens inmiddels ook een leuke andere manier gevonden om granny squares aan elkaar te haken. In dit haakblog lees je erover.

Dit wil ik ook echt nog een keer proberen bij een andere deken. Op de een of andere manier heb ik altijd wel een granny square-project op de pen staan. Jij ook?

Haak maar aan bij mijn nieuwsbrief voor nog meer haakinspiratie en haakideeën.

Ook in mijn andere haakblogs vind je tips en tops haken.

Weet je waar ik helemaal verslaafd aan ben? C2c haken. Dat is de afkorting voor corner to corner haken. Helemaal leuk. Ik vind het zelfs zo leuk dat ik er patronen van heb gemaakt. Die vind je in mijn webshop.

Mijn haaktip voor jou:

Haak je granny squares? Hecht dan elk vierkantje af op het moment dat ie klaar is. Dat scheelt een hoop frustratie op het eind.

Enne… hou je haaks.