aan de haak blog 2 met een gehaakte tas omslagfotoHeb je ook zo’n rommelhoekje in je huis? Waar je soms ineens genoeg van hebt? Dan is een gehaakte boodschappentas een goed idee.

Opgeruimd staat netjes is wel één van mijn belangrijkste waarden (hoewel je dat niet altijd zult geloven als je onverwacht bij me aanbelt). Toch is het zo. En met vijf mensen in huis valt dit niet altijd mee.

Zeker met een aantal pubers is bijvoorbeeld de cola niet aan te slepen. Daarom sloeg ik aan de haak voor een gehaakte boodschappentas.

Wekelijks worden er talloze flessen ingeslagen. Deze worden dan enthousiast weggeklokt door onze zoons. Dat is op zich geen probleem.

Wat echter wel vervelend is, dat je die lege flessen ergens moet laten.

In de schuur hebben we een mooie opbergplek gevonden. Alleen ga je natuurlijk niet voor elke fles naar de schuur (toch?), dus… dit is dan het resultaat: een mand met schoeisel en lege flessen (die op gegeven moment uitpuilt).

En dat irriteerde me al een tijdje (behoorlijk!). Ik hou van een gezellig huis en deze rommel hield me bezig. Ik wilde hier graag een oplossing voor zoeken, maar wel eentje die wat toevoegt aan de sfeer in huis.

Na wat gegoogel kwam ik uit bij het patroon van de boodschappentas bij Wolplein. Het zag er niet al te ingewikkeld, maar toch leuk uit. Echt iets voor mij.

Ik heb een paar bolletjes Catania Grande (5 stuks) geshopt en startte met de cirkel als bodem. Ik koos voor katoen, omdat dit minder uitrekt. Met acryl zou de tas al snel op de grond hangen (daar was ik in ieder geval bang voor).

aan de haak blog 2 een gehaakte tas de bodem

Toen ik enthousiast bezig was, ontdekte ik al snel dat ik niet genoeg zou hebben aan deze 5 bollen. Wat nu? Nog meer kopen? Dat vond ik een beetje jammer van het geld.

Ik ben tegenwoordig op de zuinige toer (ik doe er in ieder geval mijn best voor). Ik dacht even goed na en vertrok naar mijn wolvoorraad op zolder, want ik herinnerde me dat zich daar nog wat bolletjes dikkere haakkatoen bevonden.

En jawel hoor! Ik had nog rood, creme en lichtgroen. Niet allemaal even dik en ook niet evenveel, maar dat was in dit geval niet zo heel erg.

Ik heb de kleuren verwerkt in de tas. Het is nu dus een groene tas met strepen geworden.

Keurig was ik van plan de rijen aan te geven met steekmarkeerders. Helaas ben ik meestal niet zo gestructureerd, dus later heb ik de markeerders toegevoegd.

aan de haak blog 2 een gehaakte tas steekmarkeerders

Daar was ik later niet zo tevreden over en ik maakte toch even wat tijd om ze netjes in mijn haakwerk te zetten. En dan maar tellen.

Oeps, ik kwam nog steeds garen tekort. Toen heb ik zwart haakkatoen gepakt van Catania en met een dubbele draad heb ik de hengsels gemaakt. Helemaal leuk (vind ik en het kostte niets extra).

Een gehaakte boodschappentas

Nu hangt er een gehaakte boodschappentas voor lege colaflessen te bungelen aan het kamerscherm bij de achterdeur.

Zo zie je maar weer dat aan de haak met een gehaakte tas tot een leuk resultaat kan leiden.

Zelfs de mannen zijn blij met deze oplossing (geen gemopper meer van mam). Is de tas vol, dan onderneemt één van hen (dat hoop ik) even een tochtje naar de schuur en kan ie opnieuw gevuld worden.

Opgeruimd staat eigenlijk altijd netjes.

Zoek je nog meer haakinspiratie? Kijk dan ook even naar mijn andere haakblogs met volop haaktips en tops haken voor jou.

Mijn haaktip voor jou:

Haak maar aan voor een tas. Zelfs voor colaflessen is hij handig!

tips en tops haken haaktip 2

Inmiddels heb ik me ontwikkeld door al dat gehaak tot een granny squares fan. Granny squares haken hoort tot een van mijn favoriete bezigheden. Daarom maakte ik een aantal haakpatronen met granny squares als basis.  Je vindt ze in mijn shop.

Hou je haaks!