aan de haak blog 10 een amigurumi pietJe hebt twee soorten haaksters: amigurumi en tomeloze haaksters. Ik behoor tot de laatste. Een gehaakte amigurumi Piet was dus out-of-the-box, maar aangetrokken door alle leuke popjes, beesten en zelfs een amigurumi-CAL ging het bij mij ook kriebelen.

Dit wilde ik ook (kunnen). Daarom sloeg ik aan de haak voor een gehaakte amigurumi Piet.

Ik had al een paar blond Amsterdam mokken en een Pepernotenpot, dus een gehaakte Piet zou mijn setje completeren. Zo gezegd, zo gedaan (dacht ik). Eerst maar eens op zoek naar een leuk patroon.

Ik kon geen patroon vinden dat me echt bekoorde op internet en besloot een schattig patroon van een bijenmeisje als basis te nemen. Keurig volgde ik de beschrijving en startte met het hoofd. Ik gebruikte Catania Katoen.

Dat ging nog redelijk oké. Ook het lijfje leverde geen problemen op.

Bij de benen echter was mijn enthousiasme al bekoeld tot winterse temperaturen. Wat een getob en gezwoeg met al dat tellen en zo klein allemaal.

Omdat mijn vriendin me altijd goed tot bezinning kan brengen als ik me ernstig buiten mijn talenten bevind, besloot ik mijn vorderingen met haar te delen.

Ik hoopte dat ze me voor gek zou verslijten en daardoor zou ik een goede reden hebben om het hele geval in de prullenbak te gooien.

De benen zorgden al voor frustratie en ik moest de armen nog. Toch was mijn vriendin enthousiast en hierdoor besloot ik om hem af te haken en niet af te maken. Al zwoegend haakte ik de armen.

aan de haak blog 10 een amigurumi piet het lijfje

En maar tellen… zucht! Ik zette het geheel in elkaar, ontwierp zelf een broekje, haar en haakte een baret volgens een internetpatroontje en toen was ie af.

aan de haak blog 10 een amigurumi piet baret

Het is een schatje en hij staat zo leuk op tafel

Hij heeft een wiebelhoofd, maar verder wel een lief koppie, nadat ik zijn mondje een glimlach had gegeven. Ik ben blij mee met deze gehaakte amigurumi zwarte Piet, trots op mezelf, maar ik ga echt nooit meer een amigurumi haken.

Een gehaakte amigurumi piet

Alle respect voor alle haaksters die dit wel kunnen. Baretje af wat mij betreft! Ik ben eigenlijk meer een tomeloze haakster!

Ik ben blij dat project aan de haak voor een gehaakte amigurumi piet achter de rug is.

Deze piet haakte ik toen zwarte Pieten nog helemaal oké waren. Nu zou ik er natuurlijk een roetveegpietje van kunnen maken. Heb jij ideeën hoe ik dat kan doen? Laat het me dan weten.

Nog veel meer haakpret vind je in mijn andere haakblogs. Ze staan volop tips en tops haken en keurig op een rijtje onderaan deze pagina.

Mijn haaktip voor jou:

Begin nooit aan een amigurumi, als je een tomeloze haakster bent.

Granny squares haken is veeeel leuker, haha! Daarom heb ik een aantal haakpatronen ontworpen met granny squares. Je vindt ze in mijn webshop.

Hou je haaks!