aan de haak voor een vloerkleedIk heb een leuke oplossing bedacht voor mijn probleem of ik wel of niet een kleed voor de woonkamer wil gaan haken. Het leek me handig op een minder opvallende plek eens te proberen of het met katoen goed zou lukken. Dus sloeg ik aan de haak voor een gehaakt vloerkleed op zolder als test voor de woonkamer. (tip).

Een vloerkleed voor de woonkamer

Eigenlijk wil ik voor de woonkamer een vloerkleed haken. Ik ben er echter nog niet uit met welk materiaal ik dat ga doen. Ik heb wel allerlei tips gevraagd en gekregen, maar ik ben er nog niet uit. Ik wil het ook niet te duur maken, want ik ben soms dingen al weer snel zat. Omdat we op zolder bezig zijn, vond ik het een goed idee van mezelf om eerst daar maar eens een kleed voor te gaan haken. Zo gezegd, zo gedaan. Missie ‘een gehaakt vloerkleed op zolder’ geslaagd.

De zolder als inspiratie

Op zolder heb ik geel en blauw als accentkleuren. Het vinyl is bijna zwart en de deurkozijnen wit. Zo ontstond mijn kleurkeuze voor dit kleed. Ik koos voor de katoen van Yarn and Colors Epic. Dat haakt echt fantastisch (mijn bescheiden mening). Dit keer dus geen acryl van Stylecraft om mee aan de haak te gaan. Ik koos de kleuren wit, zwart, Sunshine, Blue Lake, Shark Grey, Sapphire Blue en het haken kon beginnen. O ja, voor de rand en de kwastjes op de hoeken gebruikte ik ByClaire Sparkle.aan de haak blog 41 een vloerkleed kwastAltijd leuk een glimmertje.

Een mooi voorbeeld vond ik op Pinterest

Ik wilde het simpel houden (voor de verandering), dus daarom dit keer gewoon vasten. Op Pinterest had ik  een leuk voorbeeld gezien en toen was het niet moeilijk meer. Ik haakte 22 rijen in een kleur en dan tussendoor twee rijen wit, twee rijen zwart, twee rijen wit. Dat vind ik zo heerlijk aan haken. Het kan zo simpel zijn en toch een mooi resultaat hebben. Is dit ook jouw ervaring? Haak maar aan, want dit kleed is een eitje. Omdat ik twee kleuren blauw heb op zolder, liet ik dit ook terugkomen in het kleed. Dan is dat meteen gematcht.

De rand met ByClaire Sparkle

Ook de rand moest niet te overdreven zijn. Anders was het effect van het stoere basispatroon zo verdwenen. Een tikkie sparkle mocht wel. Daarom dus de ByClaire Sparkle. Deze draad is wel iets dunner dan de Epic, maar dat is met de rand juist een voordeel. Dan gaat ie niet zo hobbelen.aan de haak blog 41 een vloerkleed randDe eerste toer haakte ik vasten. Voor de tweede toer keerde ik mijn werk om en ook toen werden het vasten. In de hoeken deed ik drie lossen en sloeg ik een steek over, zodat hier later de kwastjes aan konden. En zeg nu zelf: is het geen leuk kleed geworden? Eigenlijk een beetje jammer om er op te gaan staan. Ik ga afwachten hoe hij bevalt. Update: hij bevalt goed.

Misschien toch tijd om aan de haak te gaan voor een gehaakt vloerkleed voor de woonkamer te gaan haken.

Mijn tip voor jou:

Een glitterdraadje in je haakwerk geeft het net even dat beetje extra. 

Zoek je nog meer haakpret? Neem dan een kijkje bij mijn andere haakblogs met volop tips en tops haken.