aan de haak blog 65 een kerstdekentje in c2c hoofdfotoAls je al die leuke projecten langs ziet komen aan het eind van het jaar, gaan je handen toch jeuken. Ik besloot vorig jaar om me toch ook nog eens te wagen aan een kerstdeken. Dus sloeg ik aan de haak voor een gehaakt kerstdekentje in corner to corner.

Een combinatie van Stylecraft Special DK en Colour Crafter Velvet

Eerder haakte ik hier al een lapjesdeken van, dus ik kwam beslagen ten ijs. Ik wist waar ik aan begon. Een lapjesdeken is echt superleuk. Ik ben nu zelfs met een corner to corner deken bezig, waarin ik de letters van het alfabet verwerk.

Ik koos als kleuren de Colour Crafter Velvet (haakt heerlijk) van Scheepjes in de kleur Monroe, een gemêleerd garen. Dit is niet een garen wat mijn voorkeur heeft, ik hou niet zo van gemêleerd.

Toch leek het me een geschikt garen om het kerstdekentje mee te haken.

Andere kleuren die ik gebruikte waren wit, Grass Green, Green Gage en Lipstick, (Stylecraft Special DK).

Ik moest nog haasten om het af te krijgen

IJverig ging ik aan de slag, aan de haak. Vaak doe ik dat een beetje te laat en dan wordt het nog haasten om het af te krijgen.

Ik besloot dat ik een ruitjeseffect wilde en het was nog even kijken hoe ik dat ging doen.

Je ziet op de foto hoe het is geworden. En ja, met kerst was ie klaar! Aan de haak voor een kerstdekentje in c2c was ik dus op tijd gestart.

Een gehaakt kerstdekentje in corner to corner

De eerste rij haakte ik wit en Monroe om en om, de tweede rij werd Green Gage en wit en dan zo dat wit ook om en om kwam te zitten. De volgende rij werd Lipstick en Monroe en vervolgens Green Gage en Grass Green. Dit herhaalde ik 1 x en ik eindigde met een kopie van de eerste twee rijen. Zo ontstond een mooie ruit.

Een gehaakt kerstdekentje in corner to corner is vierkant geworden en de rand hield ik eenvoudig met een paar rijen stokjes en dan tenslotte de kreeftsteek (vasten achterstevoren) als afwerking.

Haak maar aan, want jij kunt dit ook. Heel verslavend, dat kan ik je wel vertellen. En ik kan het weten, want ik ben ernstig verslaafd, haakverslaafd.

Nog meer haakpret nodig? Check dan mijn andere haakblogs. Je kunt je lol op, want ik schreef er al meer dan 100. Ze zitten vol tips en tops.

Mijn tip voor jou:

Met de corner-to-corner-steek kun je een heel leuk blokeffect creëren.

Ik heb diverse haakpatronen gemaakt in c2c haken. Die vind je in mijn Etsy-shop. Er komen er nog meer bij.

Het leuke van corner to corner haken is dat je een mooi plaatje kunt omtoveren tot haakpatroon. En als je eenmaal doorhebt hoe deze haaksteek exact werkt, kun je de mooiste kunstwerken maken.

Omdat het heel belangrijk is hoe je de steek haakt, heb ik het gewaagd er een filmpje van te maken. Heel eng. Ik heb geprobeerd uit te leggen wat voor mij de mooiste manier is.

Hou je haaks!