aan de haak blog 60 een gordijntje voor een handdoekenrekStel je voor: je hebt iets gehaakt en het blijkt niet te voldoen. Wat doe je dan? Weggooien? Of ga je op zoek naar een nieuwe bestemming? Ik koos voor de laatste oplossing toen ik een vliegengordijn had gehaakt. Dit gordijn raakte echter constant in de war of je bleef erin hangen. Daarom werd mijn aan de haak project uiteindelijk een gehaakt gordijntje voor een handdoekenrek.

Het eerste idee was een vliegengordijn

In het boek van Claire Boeter en Saskia Laan stond een superleuk vliegengordijn. Hoe moeilijk kon het zijn?

Ik zag al helemaal voor me hoe het onze woonkamer zou verfraaien in plaats van lelijker maken. Dat vind ik met de meeste vliegengordijnen. Ze zijn soms te lelijk om te vertellen.

Afijn, daar zou ik korte metten mee maken en dan zou de huiskamer er stralend en gezellig uitzien. Eerst maar aan decaan met de bovenkant. Die was leuk om te haken.

Maar de slierten waren een oneindige herhaling van lossenkettingen. Toen ik er eindelijk genoeg had, kocht ik kralen om onderaan te bevestigen, omdat de slierten anders veel te licht waren.

De slierten bleven uitzakken en raakten in de war

Ik had met acryl gehaakt en dit zorgde ervoor dat de slierten elke keer langer en langer werden, dus daar was ik elke keer druk mee. En op een dag was ik er klaar mee. Dit ging niet werken.

Daarom haalde ik het ding eraf, kocht een vliegengordijn met buisjes (niet echt heel flatteus, maar het is te doen) en smeet het ding in de kast. Weggooien vind ik heel moeilijk, dus het lag daar een tijd te wachten tot ik op een dag een heldere ingeving kreeg.

Van vliegengordijn naar gordijn voor het handdoekenrek

In de keuken hebben we zo’n ouderwets gezellig handdoekenrek. Hier zit een stalen beugel voor en daar had ik een gordijntje aan hangen. Dit kleurde niet heel erg goed bij de rest van de keuken en toen ontstond ineens het idee om hier het vliegengordijn aan te hangen.

Dan moest ik het natuurlijk wel ernstig inkorten, maar dat vond ik niet erg. Nu lag ie niets te doen, dus wat is erger?

Een gehaakt gordijntje voor een handdoekenrek

Eerst heb ik het aan de beugel geregen en gekeken of het wat werd. En het werd wat. Toen heb ik alle slierten veel korter geknipt, nadat ik de kraaltjes verschoven had.

De slierten van een gehaakt gordijntje voor een handdoekenrek heb ik bewaard in een zakje. Wie weet kan ik die nog eens ergens anders voor gebruiken.

Ik vind het altijd lastig om dingen weg te gooien. Ik doe het weleens, maar heb altijd het gevoel van verlies. Maar goed, je kunt niet alles bewaren. Daarom geef ik ook regelmatig gehaakte dekens weg. Het ruimt op en je maakt er mensen blij mee.

Nu hangt het er al weer een tijdje en ik ben super happy met mijn aangepaste aan de haak project van een gordijntje voor een handdoekenrek.

Zoveel lossenkettingen haken is een behoorlijke klus. Persoonlijk haak ik liever dekens. Daar ben ik echt verslaafd aan. Jij ook? Lees dan mijn andere haakblogs vol tips en tops haken. Er zitten een heleboel dekens tussen.

Haak je liever zelf een deken? Ik heb een paar gratis haakpatronen op mijn website staan. In ruil voor je emailadres komt het patroon in je mailbox.

Dat is nog niet alles. In mijn Etsy-shop vind je allerlei dekens, de meeste in c2c haken. Corner to corner is echt de ideale manier om patronen en tekst in een patroon te verwerken.

Mijn tip voor jou:

een gordijntje voor in de keuken haaktip 60

Haak ook eens een gehaakt gordijntje voor een handdoekenrek. Het staat echt supergezellig in de keuken.

Hou je haaks!