een feestelijke granny square kussenhoes 2Afgelopen zaterdag werd onze jongste zoon 18. Dat was best even slikken. Je sluit een tijdperk af. Voortaan is hij verantwoordelijk voor zichzelf. De slingers die jaren bij hun verjaardagen hebben gehangen, werden voor de laatste keer voor een kind opgehangen. En natuurlijk blijf ik ze gebruiken, maar niet meer voor een kind. Ik sloeg als het laatst nog aan de haak voor een feestelijke granny square kussenhoes en toen was alle wol op.

Al eerder maakte ik een slinger van zeil, naaide ik een kleiner exemplaar van stof met hierop de tekst hartelijk gefeliciteerd geplakt.

Ook haakte ik een deken in de granietsteek. Het blog hierover kun je hier nalezen. Die werd eigenlijk leuker dan verwacht door die gezellige regenboogkleuren.

En natuurlijk niet te vergeten mijn granny driehoekslinger met die leuke kwasten onderaan. Het is altijd best een hele onderneming om hem op te hangen. Dat doet manlief (mopperend) altijd. Maar als ie hangt, is het feest. Ook deze is helemaal in stijl. Ik haat dissonanten, maar ben dol op knipoogmomentjes. Als alles hangt, word je er vanzelf blij van.

Omdat zoonlief 18 werd, had ik wel zo’n plastic slinger gekocht (slecht voor het milieu, I know), maar die hing ik buiten op onder de carport. Ik hou van harmonie.

een feestelijke granny square kussenhoes

Ik had nog steeds garen over na de slinger en de deken. Niet heel veel, dus het moest een klein project worden.

Omdat ik enorm fan ben van rechttoe-rechtaan haken, besloot ik om een kussenhoes van granny squares te haken. Dat is immers ook een vierkante lap. Een soort minideken.

Ik haakte twee lappen van 9 granny squares met wit als basis en met een koord door de lossenruimtes kon ik ze aan elkaar bevestigen. Een kussentje erin en klaar is Annet. Ik word er helemaal blij van.

Ik haakte al eerder kussenhoezen. Daar vertel ik iets uitgebreider hoe ik ze maakte.

Een feestelijke granny square kussenhoes

En zeg nu zelf: de hele set bij elkaar is toch supercute geworden? Als je dan al niet je verjaardag uitgebreid kunt vieren, helpt zo’n vrolijke set wel om de feestvreugde te verhogen. Hou je haaks lijkt het te zeggen.

Het past alleen niet meer zo bij de mannen, al die zoete kleurtjes. Mmmm.

Misschien tijd voor een nieuwe set? Met iets stoerdere kleuren? Voor alledrie eentje? Dan kunnen ze die meenemen als ze het huis uitgaan. Hopelijk duurt dat nog even.

Mijn haaktip voor jou:

Met restjes kun je heel makkelijk een feestelijke granny square kussenhoes haken. Haak maar aan. Jij kunt dit ook.

Zoek je nog meer tips en tops op haakgebied? Er staan nog genoeg andere haakblogs online, bomvol haakpret. Heb je vragen? Stuur me dan een mailtje.

P.S. Neem ook even een kijkje in mijn webshop. Daar staan leuke haakpatronen. Vooral de granny square dekens zijn bestsellers!

feestelijke granny square kussenhoes haaktip 111