gehaakte deken van filet- en mozaïekhakenZoals ik in mijn vorige haakblog aankondigde, heb ik eens een deken geprobeerd te haken in de combinatie van filethaken en mozaïekhaken. Ik kocht hiervoor een patroon van Lissa Conley en ging aan de slag.  Aan de haak voor een deken interlocking haken.

Dit keer een probeersel met Promobollen van Zeeman

Eerst kocht ik Scheepjes Chunky Monkey bij Caro’s Atelier.

Maar omdat dit toch in de papieren ging lopen voor een probeersel, ging ik naar de Zeeman en kocht hier vier promobollen.

Dat haakt natuurlijk een stuk minder lekker, dan het überzachte Chunky garen, maar voor een probeersel was het prima.

Een patroon van interlocking crochet (de Engelse term)

Eerst kocht ik een patroon van de vuurtoren. Dat bleek toch echt wel een joekel van een deken te worden en het was een heel getel, dus dat werd hem niet.

Nog maar een keer een patroon kopen en dit keer een kleintje: the Mystic Castle. Het mysterieuze kasteel. Die werd een stuk kleiner en het grote voordeel van dit patroon was, dat deze symetrisch was.

Dus wat ik links haakte moest ook rechts komen. Dan kun je goed checken of het goed ging.

Hoe moeilijk kan het zijn? Heel moeilijk!

Ik zag al die prachtige dekens langskomen en dacht: hoe moeilijk kan het zijn? I

k kan je vertellen: heel moeilijk. Vooral toen ik in het begin aan de haak sloeg: ik begreep er geen snars van en dat irriteerde me mateloos.

Ik heb het dus ook regelmatig in een kast gepropt, maar ik wilde heel graag aan mezelf bewijzen dat ik dit kon. Ik heb heel veel respect gekregen voor alle haaksters die zo’n grote deken gehaakt hebben.

Eerlijk? Mij niet meer gezien. Te veel tellen en uithalen.

Een abracadabra-deken

En uiteindelijk is me dat gelukt. Het is alleen maar tellen en ik snap nog steeds niet helemaal hoe die twee lagen in elkaar grijpen.

Het is een beetje een abracadabra-deken geworden.

Een deken interlocking haken

Mijn man is op het moment dat ik dit blog schrijf jarig (hoera!). Hij is altijd heel erg bij mijn haakprojecten betrokken, vaak tegen wil en dank.

Deze vond hij heel leuk. Daarom heb ik besloten dat deze voor hem wordt. Gewoon als dekentje als hij het koud heeft.

De deken is niet heel groot geworden (ongeveer 1.20 x 1.20 m), maar hij is supercute. Aan de haak voor een dekentje filet- en mozaïekhaken.

Hieronder zie je een kiekje van de achterkant. Snap jij hoe het werkt? Laat het me alsjeblieft weten.

gehaakte deken van filet- en mozaïekhaken achterkant

Persoonlijk ben ik meer een fan van c2c haken. Je ziet dan beter waar je mee bezig bent. Daarom heb ik een aantal corner to corner haakpatronen ontworpen. Die vind je in mijn Etsy-shop. 

Ben je na deze blog nog niet uitgelezen en wil je nog meer weten? Haak maar aan bij mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van mijn haakblogs vol tips en tops haken, haakideeën en haakinspiratie.

Mijn tip voor jou:

Interlocking haken geeft een fantastisch resultaat, maar is wel een heel getel.

Hou je haaks.