Donald Ducks shoppen bij de kringloopDankzij Corona is onze oudste zoon wat vaker thuis. Hij heeft een bijbaan, maar is dus niet altijd aan het werk. Zelf ben ik alleen niet zo’n held ivm mijn hartklachten en evenwichtsstoornissen, maar samen met iemand lukt vaak wel. Toen ik hem weer lekker lui op de bank zag hangen, stelde ik voor er even uit te gaan. En zo gebeurde het dat we een verzameling Donald Ducks geshopt hebben bij de kringloop.

Daar was meneer wel voor te porren. Dus na de lunch vertrokken we samen in mijn bolide.

Deze kringloopwinkel zit in een ruime fabriekshal, dus je hoeft daar niet zo bang te zijn om Corona op te pikken. Hij weet de weg daar en stiefelde meteen naar boven, waar de boeken zijn. Ik erachteraan.

Boven aangekomen keken we even rond toen ons oog al snel viel op drie hele grote bakken vol met Donald Ducks en laat hij die nu sparen!

Hij heeft er al een heleboel (mede dankzij mij), maar de verzameling is nog niet compleet. En een verzamelaar pur sang weet dat een verzameling echt compleet moet zijn om er maximaal van te kunnen genieten (shopaholic confessions).

De schaamte voorbij gingen we daar pontificaal op de grond zitten op zoek naar wat ontbrekende exemplaren. We ontdekten al snel dat er ook hele oude nummers bijzaten. Enthousiast dat we werden!

Deze verzamelwoede schept echt een band, hoewel het ook wel confronterend kan zijn. Dat verzamelen heeft hij echt van mij (shopaholic confessions). Manlief vindt het namelijk helemaal niet erg als er boeken uitbreken aan zijn verzameling. Een echte no-go voor mij.

Zo hebben we samen een verzameling Donald Ducks geshopt bij de kringloop.

Bij de kringloop kun je zoveel leuke dingen shoppen. We gaan er regelmatig heen en ik kom altijd wel thuis met een of ander kringloopgelukje.

Soms moet je wel een knijper op je neus doen, maar meestal valt het mee of je went eraan. Haha!

We hebben een lijst in Google drive staan met alle ontbrekende Duckies, dus we weten precies wat we nog moeten. Dat is ook wel een absolute must.

Vroeger wist zoonlief precies door de voorkant te scannen of hij een Donald Duck wel of niet had. Nu zijn het er teveel.

Een verzameling Donald Ducks geshopt bij de kringloop

Uiteindelijk hebben we een stapel van 148 Duckies kunnen bemachtigen. En omdat mama (ik dus) erbij was, werd ervanuit gegaan dat ik betaalde (nog geen € 30), wat ik vrolijk deed.

Want zeg nu zelf: zo’n buitenkansje maak je niet vaak mee. Echt een knipoogje. En eerlijk? Eigenlijk is het een verzameling van beiden. We waren allebei blij dat we een verzameling Donald Ducks geshopt bij de kringloop hebben.

Voor de Duck-verzamelaars onder ons: er zijn er nog een heleboel over, zelfs oude. Ze verkeren bijna allemaal in perfecte staat, dus misschien even een tripje ondernemen naar de kringloop winkel Noppes Woerden.

Vind je het leuk om nog knipoogjes te lezen met tips en tops? Dat kan! Ik schreef er meer. Hoe leuk is het om als je een ontdekking doet, dat je die kunt delen met een ander?

Het is ook fijn om een ander te verrassen met een knipoogje in de vorm van een kaartje, in een lijstje, aan een cadeautje of wat ook maar. Je vindt mijn ontwerpen in mijn webshop.

Hou je haaks!