Wat is het toch lastig om afscheid te nemen van dingen waar zoveel mooie herinneringen aan kleven, zoals onze Donald Duck-verzameling. Toch kun je niet alles bewaren en daarom is het tijd om te verkopen of om weg te geven.

En eigenlijk is dat laatste het leukste. Als je weggeeft en je weet dat iemand er veel meer plezier van zal hebben dan jijzelf. Bovendien ga je het toch niet meer gebruiken. 

Zou het wegdoen en loslaten soms te maken hebben met het feit dat er zulke mooie herinneringen aan kleven?

Jaren spaarde ik samen met mijn zoon Donald Duckjes. We stroopten rommelmarkten af en later ikzelf de kringloopwinkels op zoek naar de ontbrekende exemplaren. Hoe blij kun je zijn als dan je jaargang compleet is, dat was echt een knipoogje. 

Maar vooral het samen. Het samen uitzoeken, het samen lijsten bijhouden en het samen even appen als we weer een moeilijk vindbaar exemplaar hadden gevonden. Het smeedde echt een band. 

Ik kocht mooie dozen bij de Hema en daar bewaarden we ze in. Zo bleven ze mooi. Zoonlief heeft nu echter te kennen gegeven ze niet meer te willen houden. Wat nu?

Ik heb ze te koop gezet op Martkplaats. Weinig respons. Ik heb ze te koop gezet in een speciale Facebookgroep. Ook nauwelijks reactie. Via een Whatsapp-groep dan maar. Ook niet.

Blijf ik dan met al die jaargangen zitten? Nee toch? Gelukkig vond ik vier kinderen die heel er blij worden van onze Donald Duck-verzameling, nets als mijn zoon destijds.

Je raadt het al: ik heb mijn tanden op elkaar gezet en aan hen acht jaargangen gedoneerd. Zij worden er blijer van dan ik. Dat maakt het geven fijn. Ook heb ik gelukkig nog wat Duckies kunnen verkopen. Maar weet je? Je hebt er meer werk aan en gedoe van dan dat het echt iets oplevert.

Donald Duck-verzameling

En de rest van de verzameling? Die staat op de oude kamer van mijn zoon te wachten tot ik er iemand blij mee kan maken, een knipoogje kan bezorgen, die een dergelijk geschenk op waarde schat. Als verjaardagscadeautje of zo.

Gelukkig kan ik helemaal los in mijn verzamelingen digitale prints, die geen fysieke ruimte innemen, maar alleen de harde schijf van mijn laptop. Vind je het leuk om iemand een knipoogje te bezorgen? Kijk dan eens in mijn shop.

Hou je haaks!

Donald Duck verzameling knipoogje 160