Paniekaanvallen slopen je lijf en je leven. Toch laat ik ze niet winnen. Soms zie ik het allemaal weer helemaal zitten, heb plannen te over en barst van energie. Andere momenten zit ik panisch op de bank, weggedoken in mijn deken en vraag ik me af of het ooit nog beter met me zal gaan. Toch wil ik mezelf doelen blijven stellen ondanks paniekaanvallen.

Een van de redenen waarom ik een shopaholic ben, is omdat het leven soms tegenzit. Dan voel ik me zielig en tekort gedaan en ga ik shoppen om me toch beter te voelen (shopaholic confessions). Het is een valkuil, waar ik me meer en meer bewust van word.

Die naargeestige, depressieve gedachten probeer ik uiteraard niet toe te laten. In mijn positieve momenten stel ik voor mezelf doelen. Dat lukt niet als ik negatief ben. Als ik negatief ben, ga ik huishoudelijke klusjes doen. Of opruimen.

Zomaar een kast leegtrekken, zooi eruit en weer netjes terugzetten. Dat kan ook heel therapeutisch zijn. Dan heb ik toch het gevoel dat ik wat doe. Anders voel ik me zo’n loser!

Bovendien kan ik als ik in zo’n bui ben, veel beter iets weggooien. Heb ik niet zo’n last van mijn bewaarcomplex. Heerlijk weg! Heerlijk leeg! Heerlijk ruimen.

Dan vraag ik me in alle ernst af waarom ik zoveel zooi bij elkaar heb gespaard. Haha! Even naar de kringloop winkel om de spullen te dumpen (en niet meteen weer van alles mee naar huis sleuren).

In een helder ogenblik (gelukkig zijn er daar vele van) dus, heb ik mezelf een doel gesteld: Bijbellezen. Vorig jaar heb ik de hele Bijbel doorgelezen. Dit deed ik met het programma Bible in one year. Dit jaar vond ik dat ik het zelf wel kon, dat Bijbellezen.

Echter, dat is nu ver beneden peil. Ik ben veel te snel afgeleid door Facebook, mailtjes en Instagram.

Omdat ik weet dat alleen God mij de kracht kan geven om door te gaan, heb ik besloten om de Bible in One year in 3 maanden te doen. Even wat afleiding van mijn shopverslaving (shopaholic confessions).

Ik heb er de tijd voor en ik wil graag weer geestelijk gevoed worden. Elke dag probeer ik er dan een tekst uit te halen die voor die dag met me meegaat. Daar bid ik Hem ook om, dat Hij me laat zien wat voor mij belangrijk is.

Inmiddels ben ik twee jaar verder. Het gaat iets beter met me. Nu ik dit blog teruglees, merk ik dat het me heeft geholpen om – ondanks het feit dat ik niet zo mobiel was vanwege de paniekaanvallen – mezelf elke dag doelen te blijven stellen. Dat helpt ook om te vechten tegen mijn verslaving.

Doelen stellen ondanks paniekaavallen

Blijf altijd doelen stellen,  ook als je niet lekker in je vel zit.

Vind je het leuk om mijn andere blogs over mijn kledingshopstopchallenge te lezen? Dat kan. Laat vooral weten of je er iets aan hebt.

Ik heb inmiddels mijn shopverslaving omgezet in iets nuttigs. Ik verkoop mijn eigen verzamelingen op Etsy. Neem ook daar gerust even een kijkje.