aan de haak blog 47 de vierkante CAL 2015Ben jij ook weleens ergens enthousiast over en kun je dan niet meer stoppen? Daar heb ik dus ook last van. Het haakvirus wordt het ook weleens genoemd. Na de eerste CAL (crochetalong-haakmaarmee) volgde al snel de volgende. Aan de haak voor de gehaakte CAL 2015 (en nog heel veel meer). Check hiervoor gerust mijn andere blogs.

CAL 2015 werd mijn tweede CAL

Zo enthousiast als ik was (en ben) wilde ik het liefst elke CAL haken. Op een gegeven moment lukte dat echt niet meer. Er kwamen er zoveel! Dan wordt het lastig kiezen.

Toch was deze nog heel logisch om te doen na de eerste. Het was gewoon de tweede die ik tegenkwam in de Facebookgroep Dutch Crochet, a granny a day. doen.  Eigenlijk haak je een hele grote granny square met verschillende steken. Zo leuk!

Een leuke tip tussendoor: Tertia was één van de ontwerpsters van deze CAL en zij schrijft ook hele leuke haakblogs.

Twee garens gecombineerd

Ik bestelde wol van James C. Brett met een glimmertje  en combineerde dit met Stylecraft Special DK. De garens zijn ongeveer even dik, dus dat ging prima.

Ik hoop echt dat Stylecraft ook echt een keertje komt met acryl en een glimmertje. Dan ben ik zeker fan!

Een heleboel steken in één deken

Ook met deze CAL leerde ik een heleboel steken bij. Ook mijn favoriete steek, de bobbelsteek, kwam langs en daar word ik altijd blij van.

Maar ook andere steken passeerden de revue, zoals

  • de gekruiste steek,
  • de puffsteek,
  • granny stripes
  • waaiers
  • wokkels en nog heel veel meer.

En bij zo’n CAL wordt alles goed uitgelegd met foto’s en filmpjes. Ideaal dus.

Een enorm vierkant als resultaat

Uiteindelijk ontstond een prachtig groot vierkant, een heerlijke deken dus. Bij mij gingen de buitenste randen wel wat golven. Misschien had ik toen beter met een kleinere naald kunnen gaan haken. Dat weet ik nu, maar toen wist ik dat niet. Zo zie je maar weer: elke keer leer je iets bij. Ik ben heel blij dat ik aan de haak ging voor de vierkante CAL 2015.

De rand:

Als rand koos ik lekker eigenwijs een bolletjesrand. Die bolletjesrand kom je bij meerdere dekens tegen, bijvoorbeeld bij een andere CAL Last Dance on the Beach. Dat is één van mijn favorieten.

De gehaakte CAL 2015

Ik heb heel veel geleerd van de gehaakte CAL 2015. Heel veel verschillende steken passeerden de revue. Het leuke aan deze CAL was dat ie vierkant is.

Dat maakt hem toch net weer even anders dan andere dekens. Ik ben erg fan van vierkant, vandaar ook dat ik verslaafd ben aan granny squares haken. Dat zijn ook vierkantjes.

Mijn tip voor jou:

Haak de rand altijd met een haaknaald kleiner.