Je kent de uitdrukking vast wel: iemand de andere wang toekeren. Als jou onrecht is aangedaan, niet op je strepen staan. Maar het laten voor wat het is.

Onlangs kocht ik twee beeldjes bij iemand uit België. Het was een hele klus om de verkoopster zover te krijgen dat ze de prijs van de verzendkosten had bepaald. Ik dacht toen al: laat maar. Had ik maar naar dat gevoel geluisterd.

Ik wilde ze echter heel graag, dus uiteindelijk lukte het. Ze zou ze verzenden via de Belgische Post. Na een paar dagen arriveerden ze. In een slappe doos, waarvan het plakband losliet. Dat voorspelde niet veel goeds. Ik durfde de doos eigenlijk niet te openen.

Het rammelde ook binnenin. Oeps! En jawel, hoor. Twee kapotte beeldjes en niet een klein beetje, maar heel erg. Wat jammer! Ze waren zeer slecht verpakt. Een klein beetje bubbelplastic en een krant. Dat was het. Dan was het nog een wonder dat alle onderdelen nog in de doos zaten.

Ik heb met de verkoopster contact gezocht, maar ze was zich van geen kwaad bewust en was zeker niet van plan me een vergoeding te geven. Ik werd geblokkeerd.

Omdat ik ze via Facebook had gekocht, zocht ik contact met de beheerder. Hij heeft haar gevraagd met mij contact op te nemen. Vervolgens werd ook hij geblokkeerd.

Wat moet je dan? Gefrustreerd zijn en haar naam in de groep vermelde. Maar dat wilde ik niet. Dus moest ik het maar laten voor wat het is. De andere wang toekeren. Ze had waarschijnlijk te goeder trouw gehandeld.

En die kapotte beeldjes? Die gaan naar de beeldhouwster bij ons op het dorp. Mijn pogingen tot lijmen zijn mislukt. Ben blij dat zij er is en ze voor me wil maken. Daarna krijgen ze een mooi plekje in huis.

De andere wang

Wat wel een beetje wrang is: heel vaak koop ik kneusjes, beeldjes waar iets aan mankeert. Deze waren perfect. Nu zijn het kneusjes, maar ach. Als je het verder niet ziet, heb ik er vrede mee. Soms is het beter om iemand de andere wang toe te keren, vooral als het een ja-en-nee-spelletje wordt. 

Dat heb je trouwens ook in real life. Als je de beschadigingen niet ziet, maar ze zijn er wel. Als het leven lastig is, het moeilijk is de knipoogjes te zoeken en te vinden.

Ik maakte een reeks digitale prints ter bemoediging. Je vindt ze in mijn webshop.

Beur jezelf of iemand anders op met de tekst: Een beetje blij voor jou van mij.

Hou je haaks!

de andere wang knipoogje 164