img 1745Sinds zaterdag heb ik een nieuwe carrière! Als fotomodel! Ik kan het iedereen aanraden. Als je je een uurtje koningin wilt voelen, zou ik zeggen: doen! Ik heb ervan genoten om die mooie, nieuwe kleding te showen. Toen ik aankwam, mocht ik meteen met de kapster mee en werd er een hip (tikkie wild) kapsel gemaakt van mijn coupe (als je haar maar goed zit!). Daarna werd ik nog verder mooi gemaakt door de schoonheidsspecialiste. Gelukkig was het niet overdone en voelde ik me er prettig bij. Waar ik op moest letten was, dat ik niet teveel aan mijn gezicht moest zitten, omdat ik anders de make-up ruïneerde. En dan wil je dat juist doen!
We (mijn lente-, zomer- en herfstcollega’s) kregen voordat we op moesten nog even een korte instructie en toen volgde het echte werk. Met z’n viertjes deelden we een paskamer (een redelijk grote), waar we echt een ravage van maakten. We hadden tussendoor natuurlijk niet de tijd om op te ruimen. Na afloop van de show hebben we alles weer keurig op de hangers gehangen (zoals het hoort). Om de beurt paradeerden we (als een koningin) op de rode loper met de kleding en dat was echt een feestje (feels good!). Het wuiven hebben we maar achterwege gelaten. Dat leidt zo af!

Ik mocht een mooie, zwarte broek showen met ritsjes en daarboven een mintgroen topje met opengewerkt randje aan de onderkant, hierover een shirt in dezelfde kleur en als bovenste laag een mintgroene ruimvallende blouse. Daarbij droeg ik mijn zwarte gympen. De volgende ronde was dezelfde broek aan de beurt met een roze trui met strokenmouwen (ook reeds gespot bij Máxima). Verder heb ik nog een leuk gestreept jurkje aangehad  met losse omknoopcentuur en roze blouse, een grijze trui met als grappig detail leuke kwastjes, een vogeltjesshirt en een leuk wit shirt met schoenenprint en daarover heen een leuk bomberjack, een mooie donkerblauwe tregging. Teveel om op te noemen. Ik mocht 6 verschillende sets laten zien. Het was zooooo leuk!

De witte gympen heb ik niet gekocht (overwinning). Ik heb gekozen voor blote voeten met rood gelakte nagels (op advies van mijn vriendin) en mijn blauwe en zwarte gympen. Stond heel gezellig en ze kleurden heel leuk (mijn voeten) bij de rode loper. Ben nog wel even langs de pedicure geweest. Ik kan natuurlijk niet met grote eeltknobbels op de catwalk verschijnen. Dus mijn mooi verzorgde onderdanen mochten gezien worden. Voelde me net een koningin!

Die nagellak was nog een hele onderneming om aan te brengen. Ik ben altijd een behoorlijke kledder. Er zit vaak meer naast dan op en dan op die kleine teentjes! Je moet bovendien je benen bijna dubbel vouwen om er een beetje fatsoenlijk bij te kunnen. Ik had het natuurlijk kunnen vragen aan de pedicure of in de beeldspraak te blijven één van mijn lakeien, maar ik ben zo’n eigenwijs exemplaar. Ik wilde dat zelf doen. Normaal gesproken heb ik bij blotevoetenweer zilveren (koninklijk kleurtje) nagellak op mijn tenen, maar nu was rood de wens. Uiteindelijk was ik (na wat poetswerk) redelijk tevreden en zag ik er zelf ook weer toonbaar uit, dankzij nagellakremover. Bij zilver valt dat morsen echt minder op.

Mijn challenge duurt nu al 3 maanden en het gaat goed! Ben er echt blij mee! En dankbaar voor! Met alleen mezelf was dit vast niet gelukt. Ik denk dat de Koning in de hemel het ook fijn vindt. Er is feest in de hemel over één zondaar die zich bekeert. Ik was echt verkeerd bezig met mijn kledingshopobsessie. Nu gaat het gelukkig stukken beter!  Het verlangen naar de witte Allstars is zo’n beetje verdwenen. Ze zijn nu ook niet meer in de aanbieding. Dat scheelt enorm voor mijn hebzuchtigheid.

Na afloop van de show heb ik geen aandrang gehad om iets te kopen, dus er is hoop! Wel vond ik het fijn om tijdens het terughangen van de kleding even met mijn handen langs al die mooi spullen te strijken. Die prachtige jurkjes (effen en met prints, streepjes en diverse kleuren), jasjes (casual en sjiek, ook überleuke bomberjacks, lang en kort), rokjes en noem naar op! Ik kan beter stoppen, anders ben ik zo weer aan het shoppen (verlangende zucht!). Ik voelde me een uurtje koningin. Als ik wat moeilijke momenten heb, ga ik bij haar langs, gewoon om heel even te voelen! Zij verkoopt me niets. Dat is de deal. En dat is eigenlijk maar goed ook!