img 6306Genieten van het gewone, maakt het gewone bijzonder!¬†Gisteren noemde ik het feit dat wanneer ik een opdracht moet uitvoeren ik het soms ingewikkelder aanpak dan nodig is. Als ik de taak af heb, komen de makkelijkere varianten ineens tevoorschijn. Alsof ze gevangen hebben gezeten. Mijn foto-opdracht was klaar, die avond had ik cursus, was net met mijn beste vriendin het bos rond gestapt en liep richting huis, toen mijn telefoon ging. Het display gaf aan dat het mijn vriendin weer was, waarvan ik net afscheid had genomen: “Ik kwam net thuis en mijn auto is zo verschrikkelijk vies. Wil jij met mij naar de wasstraat?” vroeg ze. “Ik weet niet precies hoe het werkt”.

Natuurlijk wilde ik mee. Altijd in voor een uitje, zeker met haar. Zo’n autowasstraat is ook echt superleuk. Ik was een tijdje geleden in een luie bui (over makkelijke oplossingen gesproken) bij hen langs geweest en was zeer positief huiswaarts gekeerd (voortaan doe ik altijd zo) en dat had ik natuurlijk gedeeld met haar. Dus even later pikte ze me op en we meldden ons een paar minuten later bij de carwash. Zelfs de autowasser die de auto voorbehandelt met de hogedrukspuit was onder de indruk van de smerigheid van de kar. Dat wist mijn vriendin ook wel, anders stonden we daar niet, duh!

Het wasprogramma werd gekozen, er werd betaald en het grote genieten begon. Voor ons dan. Die arme man moest behoorlijk wat moeite doen om het meeste vuil er met de hogedrukspuit af te krijgen. We waren hem natuurlijk heel dankbaar. Daarna mocht de auto op de band worden geplaatst, de handrem eraf en de versnelling in zijn vrij. Hoe cool is het dan om al die borstels het werk te zien doen. Relaxed, zeg! Het sop spoot met veel kracht tegen de ruiten. Gelukkig is haar auto waterdicht. Toch altijd een spannend momentje. Elke keer schoven we een stukje verder.

Visioenen van huiswasstraten doemen dan op. Wat een idee zou het zijn om je huis zo te kunnen reinigen (gat in de markt). Bovendien komt er daarna een waxlaagje op (als je het uitgebreide programma neemt) en je huis is weer zo goed als nieuw. Net als de auto, die glom weer als een spiegel. En dat al lachend en giechelend en zonder een centje pijn. Geweldig! Onder het wassen, tussen alle enorme borstels en andere apparatuur door, vroeg dit natuurlijk om een fotomomentje. Op dat moment bedacht ik dat dit natuurlijk een hele leuke fotoreportage had opgeleverd voor mijn foto-opdracht. Ach ja, je kunt niet alles hebben. Dan had ik vast niet de complimenten gekregen, die me nu voor altijd bijblijven. Dus makkelijke oplossingen zijn zeker niet altijd de beste!

Ik weet het, dit klinkt misschien wel heel kneuterig, maar sommige mensen zijn echt al blij met zoiets kleins (wij dus!). Ik prijs mezelf en mijn vriendin gelukkig dat we van iets simpels iets heel speciaals kunnen maken, gewoon omdat we bij elkaar zijn. Is dat niet wat vriendschap is? Van de gewone ogenblikken bijzondere momenten maken? Voor ons wel. Quality time! Zo eenvoudig kan het zijn. Mijn leven zou zoveel minder mooi zijn zonder haar! Zij is echt een geschenk van God. En eigenlijk is dat niet vast te leggen met foto’s, maar ligt het verankerd in mijn hart.