img 6147Nu jullie dus gisteren over mijn strijd hebben gelezen, (bedankt voor jullie reacties, blij mee!) wil ik jullie graag uitleggen wat ik zo leuk vind aan Allstars. Ik zou ze wel in alle kleuren van de regenboog willen hebben. Ik weet eigenlijk niet eens precies waarom ik er een zwak voor heb. Daarom heb ik daar eerst eens over nagedacht (voordeel van werkloos zijn, dan heb je daar tijd voor). Ik heb in ieder geval 12 redenen gevonden waarom ik er van hou. Ik heb trouwens (maar) 4 paar (valt best mee, hè?): rode, zwarte (ingepikt van de jongens toen die ze niet meer pasten), donkerblauwe en…mijn nieuwe zilveren. Hier komt ie dan:
Ik vind ze leuk:

1. Omdat ze heerlijk zitten. Er zit bijna geen enkele schoen lekkerder als mijn Allstars. Ja, ik wil natuurlijk wel de realdeal, hè en geen namaak. Ik oordeel hiermee niet over een ander, maar ik vind de echte het allerpretiigste. Ik heb wel een paar neppers, maar die draag ik nauwelijks.

2. Omdat ze me de illusie geven dat ik nog jong ben. Ik weet best dat dit soort gympen ook gedragen wordt door jonge, vlotte meiden. Dat ben ik inmiddels allang niet meer (een beetje vlot nog wel). Toch blijf ik ze dragen. Ik zie er best nog jong uit voor mijn 46 jaar (ahum), dus ik doe het gewoon. Niet teveel denken aan wat anderen er van vinden.

3. Omdat ze er tijdloos uitzien. Als je 100 jaar geleden All stars gympen kocht, zagen ze er hetzelfde uit als nu. Lekker vertrouwd en veilig. Weetje: in 1917 is Converse begonnen met de productie van de basketbalschoenen. Ik heb het even voor je opgezocht.

4. Omdat je ze in allerlei kleuren hebt. Ook met strepen, stippen en zelfs een print van de Amerikaanse vlag. Dan heb je dus die superpasvorm en dan ben je nog hip ook. Twee vliegen in één klap. Mijn voorkeur gaat trouwens uit naar de uni variant. Die combineert het makkelijkst.

5. Omdat ze enig staan onder een spijkerbroek. Lekker casual. Geen gedoe, gewoon no nonsens en stoer. Ik draag ze ook gerust onder een jurk, maar voel me dan wel een beetje erg meisjesachtig. Maar als het praktisch is, doe ik het. Die zilveren heb ik nog niet aangehad. Misschien leuk als primeur onder een jurkje. Ze zijn echt zoooo leuk!

6. Omdat ze internationaal zijn. In elke land kom je ze tegen. Niemand kijkt je gek aan (hoop ik) als je op die gympen rondstapt. Dus de hele wereld rond op Allstars. Ooit wil ik nog een keer naar Kenia. Dan kan ik ze meenemen.

7. Omdat je lekker met veters kunt experimenten. Bijvoorbeeld één rode veter en één witte veter in de donkerblauwe variant. Leuk om bijvoorbeeld op Koningsdag te dragen.

8. Omdat wanneer je je middenvoetsbeentje breekt en het is zo warm buiten dat je je tape eraf zweet, dan kun je je gymp gebruiken gewoon als gips. Goed vastsnoeren met de veters en alles blijft goed op zijn plek zitten (ik spreek uit ervaring). Ideaal!

9.  Omdat er sterren op de zijkant staan. I love stars. Ben altijd zo onder de indruk van een sterrenhemel. Dat voelt als een soort bescherming. Als die sterren daar al eeuwen aan de hemel prijken, dan zal het wel goedkomen met deze planeet, op Gods tijd.

10. Omdat je ze in de wasmachine kunt stoppen als ze vies zijn of stinken (en jullie weten inmiddels hoe belangrijk ik mijn huishoudelijke besognes vind). Je moet dan wel uitkijken dat ze niet verschieten of verkleuren. Dat zou jammer zijn, maar daar weten wij vrouwen wel raad mee. Lang leve, Robijn!

11. Omdat ze me niet vervelen (en dat mag in de krant). Ik denk niet na één seizoen: ik ben jullie zat. Maar zodra de lente weer begint, haal ik ze met veel plezier weer uit mijn kast. De rode versie heb ik echt al eeuwen en die heb ik destijds tweedehands gekocht.

12. Omdat ze mooier worden, naarmate hun look ouder wordt. Als ze er echt vintage gaan uitzien, dan zijn ze pas uniek (net als ik, haha).

Nu stop ik, anders raak ik ernstig in verleiding om toch die witte aan te schaffen en dat wil ik niet. Of je moet een paar maat 40 hebben staan, die je niet meer draagt (graag!!!!)? Dan heb ik wel wat te ruilen voor je (dan overtreed ik de mijzelf opgelegde regels niet). De kleur maakt niet uit, van kanariegeel tot pimpelpaars. Je maakt me echt met elke kleur blij. Mijn regenboog is nog lang niet compleet en zolang dat nog niet het geval is, valt het eigenlijk best mee, nietwaar?