img 1708Ik heb weer iets bedacht, iets leuks (vind ik zelf). Ik ben heel vindingrijk in dingen bedenken, ik zit altijd vol ideeën (soms vermoeiend, meestal prettig). Die hersenspinsels uitvoeren doe ik met iets minder enthousiasme. Mijn blog post ik elke dag op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn, etc. Overal waar potentiële lezers zijn, ben ik te vinden. Ik spam er lustig op los.  Ik hoop op een dag ontdekt te worden als schrijfster, haha!

Waar ik het met jullie over wil hebben is het volgende. Wat ik de laatste tijd merk, is dat ik een beetje (erg) blokkeer bij het feit dat ik voor jullie allemaal iets wil betekenen, leuk gevonden wil worden, origineel zijn, etc. Het is natuurlijk niet mijn bedoeling, dat ik daardoor vastloop. Ik heb een heleboel te delen, maar als ik van tevoren serieus ga nadenken, hoe dat bij jullie zal landen, verlies ik mijn spontaniteit en heb ik geen inspiratie meer. Dat is jammer, voor jullie en voor mij.

Dat komt, denk ik, omdat ik dan in mijn valkuil people pleasen val. Ik wil iedereen te vriend houden en vooral leuk bevinden worden. Maar: hoe los ik dat op? Toen viel me ineens in, dat mijn blog de vorm heeft van een dagboek. Ik neem jullie dagelijks mee op de reis door mijn leven. Ik deel over van alles en nog wat. En dat wil ik graag zo houden. Ik merk dat ik het niet leuk vind, als ik mezelf daarin beperkingen opleg. Dan wordt mijn blog een last en geen lust. Daar doe ik jullie, maar ook mezelf geen plezier mee. De ene keer gaat mijn blog over hobby’s, de andere keer over mijn voedingsgewoonten (nog niet veel over gedeeld, maar dat komt nog!) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het superleuk dat jullie meelezen, maar vind je het niets? Even goede vrienden, hoor! Zo wil ik er graag in staan en niet alleen maar aardig gevonden worden (dat is niet mijn doel). Ik wil het allerliefst authentiek zijn, zo ben ik geschapen en daar ben ik God dankbaar voor, dat ik, ik ben (met grimas en al).

Mijn grote voorbeeld qua bloggen is Anne Frank. Toen was er nog geen internet of wat dan ook, maar zij schreef de dingen die ze meemaakte in haar dagboek en hoopte dat later te gaan publiceren. En wat is zij beroemd geworden! Helaas heeft ze het niet mee mogen maken. Ze was in ieder geval een echte blogster. Nu verbeeld ik me niet dat ik zo’n groot schrijfster ben (absoluut niet), maar ik vind het heerlijk om wat ik meemaak te delen (net als zij). Dus haar idee van een dagboek vind ik super. Dat van haar heette Kitty. Ik ga daarmee in haar voetsporen treden en mijn blog voortaan richten tot mijn denkbeeldige vriendin.

En dan kan ik natuurlijk niet achterblijven en wil ik mijn dagboek ook een naam geven (origineel is het niet, maar wel gaaf!). Niet alleen maar: lief dagboek, maar een leuke, stoere, gezellige vrouwennaam. Bovendien moet het een naam zijn, die niet in mijn vrouwelijke kennissen-, familie- en vriendinnenkring voorkomt. Ik  hoop dat jullie dit net zo’n goed idee vinden als ik. Zo niet. Dan niet. Ook goed. Maar hoe zal ik mijn diary noemen? Ideeën hiervoor zijn eigenlijk meer dan welkom!