img 1706Zaterdagmiddag ben ik uitgenodigd om iets te doen wat totaal out of the box is, voor mij dan. Ik zal een tipje van de sluier oplichten: het heeft iets met kleding te maken, ik heb zoiets nog nooit gedaan en ik heb ja gezegd, gewoon omdat ik het superleuk vond. Je raadt het nooit en ik kan slecht een geheim bewaren (wat op mezelf betrekking heeft), dus ik zal het vertellen: ik ga kleding showen! Geniaal hè? Ik als fotomodel, haha!

Als communicatieadviseur van de plaatselijke ChristenUnie (naast mijn modellenwerk, ahum) was ik bezig om wat foto’s aan het schieten van enthousiaste vrijwilligers die bij de supermarkten flyers uitdeelden om zo bekendheid te geven aan het verkiezingsprogramma. Één van de winkelende personen was een vriendin van me. Zij heeft een eigen zaak: www.eniginstijl.nl met leuke, hippe en stijlvolle dameskleding. Op dit moment ben ik geen goede klant van haar. Ik heb wel eerder kleding bij haar gekocht. Misschien net voor de kerst, als mijn challengejaar om is, dat ik bij haar een jurkje ga scoren.

Ze sprak me aan en vertelde dat ze op zoek was naar een wintertype (qua kleding) voor een modeshow die binnenkort gehouden zou worden. En aangezien ik een wintertype ben (de harde, koele kleuren), vroeg ze ik die voor haar wilde showen. Mijn eerste reactie was: “Je vraagt mij? Met mijn gezicht?” Zegt zij (lekker nuchter): “Het gaat om de kleding, niet om je gezicht.” Later bevestigde ze in de app de datum en daarbij nog de opmerking: “Ik zoek mensen, geen robots. Je bent mooi, zoals je bent.” Zo lief! Mijn hele zaterdag was opgefleurd.

En ik? Ik heb gewoon ja gezegd. Wel uitdagend dat ik mijn challenge nu wel een beetje (veel) op scherp zet. Want ik krijg dan natuurlijk wel kleding aan, die me geweldig staat en die ik dan niet mag kopen van mezelf. Oeps. Wordt lastig! Misschien kan ik een geldinzamelingsactie houden en dan daar een leuke outfit van kopen. Als je me even een berichtje stuurt, geef ik je mijn rekeningnummer. Grapje, hoor! Zou ik een uitzondering mogen maken? Nee, hè? Dan is mijn uitdaging niet geslaagd.

Het wordt (is al) zo moeilijk nu het nieuwe seizoen eraan komt. In de winter had ik net een nieuwe garderobe aangeschaft en toen startte ik met mijn challenge, dus dat was makkelijk zat. Nu mag ik helemaal niets nieuws kopen (zielig, slachtofferig). Stop met dat kinderachtige gedoe! Ik ga me lekker verheugen op de show. Ik wil niets nieuws kopen. Daar kies ik bewust voor. Ik moet mijn einddoel voor ogen houden. Ik heb heel veel kleding. Ik kan ongetwijfeld heel veel leuke combi’s maken. Klinkt eigenlijk veel beter, vind je niet? You go, girl!