img 1690Altijd dat gedoe aan het eind van de vier weken, voordat het salaris er is. Herkenbaar? Denk je net dat je alles lekker op de rit hebt, komt er ineens wat onverwachts tussendoor en wordt er weer een bres(je) geslagen in ons zorgvuldig opgebouwde banksaldo (nee!). Fietsen waarvan banden klappen, kettingen doorbreken, jongemannen die in pak moeten worden gehesen, hoekjes die (liefst met spoed) dienen te worden gecreëerd tot knutselruimte in de woonkamer, enz.

Maar de vaste lasten moeten ook worden betaald en de hypotheek wacht niet eens een weekje (belachelijk!). Bovendien ben ik ook nog Koos Werkeloos (zucht, steun, kreun). Wat moet ik doen? Geen geld meer uitgeven waarschijnlijk. Zijn al die uitgaven nodig? Die fiets (ga maar lopend)? Dat pak (trek maar een spijkerbroek en trui aan)?Dat hoekje (boven zijn zeeën van ruimte)? Ja, ja, ja, ik vind van wel.

Maar dan moet ik tegen andere dingen nee, nee, nee zeggen. En dat is moeilijk! Een cadeautje dan maar niet doen? Nee! In het kader van het ontspullen iets geven uit mijn eigen voorraad? Nee! Het voelt zo fout. Soms word ik er knettergek van en chagrijnig en slechtgehumeurd (dat is hetzelfde, maar even om aan te geven hoe erg het is). Heel moeilijk vind ik het dan om terug te schakelen, te zeggen: oké, dan maar niet. Ik wil graag alles en wel nu meteen (enthousiast persoontje). Ik heb inmiddels best geleerd om eventjes (niet te lang) te wachten, maar er is nog iets anders wat me parten speelt. Vandaag is namelijk de verjaardag van mijn moeder. Daar word ik immer altijd een beetje dwars en somber van. Ze is maar 45 jaar geworden en overleed in 1993 aan de gevolgen van kanker. Vandaag zou ze 69 zijn geworden. Jong hè?

Dan kan ik dus de hele dag gaan janken en kwaad zijn (verleidelijk), maar ik kan ook voor het alternatief kiezen. Janken, ja! Kwaad zijn, nee. Dat zou een door God geschonken dag verknallen en die triomf gun ik de dood niet. Ik neem me voor dat de negativiteit het niet wint (wijs). Die dagchallenge durf ik wel aan. Ik pak een mooi boek (na gedane arbeid, dan zit ik echt een stuk lekkerder) en vergeet gewoon alles om me heen. Ik heb er eentje van mijn vriendin te leen (al heel lang, wordt echt hoog tijd dat ik het eens lees). Natuurlijk mag mijn rondje bos niet ontbreken, hoewel mijn vaste vriendinnen (en wandelpartners) vandaag niet beschikbaar zijn (snik)! Dus stuur me gerust even een appje als je verlegen zit om een wandelmaatje. Je bent echter wel gewaarschuwd. Ik sta niet in voor mijn humeur, haha!

Gelukkig is het deze maandag weer payday. Daar word ik ook vrolijk van. Yes! Tijd om te shoppen! Oh nee, dat was vroeger. Nog een uitdaging, waarbij ik niet op mijn gezicht wil gaan. Ik heb een ontzettende hekel aan verliezen, dus eigenlijk weet je al wie er wint, in ieder geval today!