img 15251Vandaag is mijn challenge al in week vijf beland. Wauw! Klein beetje trots ben ik wel. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht het zo lang vol te zullen houden (geen kleding shoppen). Doordat ik echter een gesteld subdoel bijna heb gehaald (1 maand bloggen), slaat ineens de vertwijfeling toe: stel je voor dat mijn bloginspiratie ophoudt? Of blijven jullie me wel leuk vinden? Vooral dat laatste is heel belangrijk voor me. Ik ben juist zo lekker op weg en hoop echt dat jullie meegaan.

Maar weet je wat het gevaar is van bang zijn om niet leuk gevonden te worden (denk ik)? Dat ik ga people pleasen, ik ga bedenken wat jullie willen lezen. Om op die manier aardig gevonden te worden. Helemaal fout natuurlijk. Ik vind het super dat jullie de tijd nemen mij op deze reis bij te staan en de moeite nemen mijn blog te lezen. Absoluut! Maar mijn motivatie moet niet zijn jullie zo te vriend te houden. Ik denk dat ik gewoon mezelf moet blijven.

Ik vind het namelijk heel belangrijk dat iemand echt is. Niet namaak of wat dan ook. Ik ben ik en dat is oké (meestal dan!). En jij bent jij. Omdat ik ik ben en jij jij blijft het leuk. God heeft zoveel verschillende mensen gemaakt en hierdoor kunnen we van elkaar en elkaars eigenaardigheden genieten. Echt waar. Daarom wil ik ook dat wat ik schrijf echt van mij is en recht uit mijn hart komt. Het is bovendien heel vermoeiend als je iemand wilt zijn, die je niet bent (ervaringsdeskundige).

Ik vind het bijvoorbeeld ontzettend leuk dat mijn beste vriendin en ik qua smaak nogal eens afwijken. Dat maakt onze vriendschap juist zo gaaf en we moedigen dat ook aan in elkaar. Wees lekker jezelf! Daardoor blijft het ook prettig om met elkaar op te trekken. Mijn man is ook heel anders dan ik. Dat botst weleens. Toch is het goed dat we niet hetzelfde zijn. Het dak zou eraf gaan en dat geeft een hoop rommel (minder prettig).

Dus daarom: ik blijf mezelf en ik hoop eigenlijk (stiekem) wel dat jullie daarvan willen meegenieten.