img 1471De meeste mensen met goede voornemens zijn misschien al gestopt. Ik (nog) niet. Power! Mede dankzij jullie support hou ik het (nog wel even) vol. Deze week kreeg ik een artikel uit de krant onder ogen met 10 do’s en dont’s. Vond ze wel praktisch, dus ik deel ze hieronder mer jullie.

1.  Beperk je doelen.

Stap voor stap dus op mijn doel af.

2. Breek grote dromen op in haalbare kleine doelen.

Eerst de slurf, dan de kop, poten en als laatste het lijf. Als ik elke maand een doel stel, dan ben ik eind van het jaar waar ik wil zijn, nietwaar? Mijn eerste subdoel is elke dag bloggen (of worden jullie al gek van me?) Dan volgt beginnen met omscholen. Vervolgens cursus Engels? Ik wil niet teveel vooruit kijken. Ik blijf jullie dus eerst nog even spammen met mijn blog (lol). Elke maand stel ik een nieuw doel. Klinkt verstandig, hè?

3. Bedenk van tevoren wat je gaat doen als je het moeilijk hebt.

Ik denk dat ik dan een vriendin ga lastigvallen of ik ga lekker wandelen of ik pak een mooi boek. Opties genoeg. Ben wel benieuwd of die mogelijkheden er ook nog zijn als ik echt in de put zit, maar ik ben hoopvol. Als de nood echt hoog is, zal ik op Facebook het woord help posten, dan weten jullie het ook.

4. Geloof niet in de tientallen excuses die je hoogstwaarschijnlijk gaat bedenken om te mogen stoppen.

Ik zal eens tellen hoeveel smoesjes ik heb. Ik zal er wel een apart blog aan wijden, anders wordt deze veeeeel te lang. Het moet wel gezellig blijven.

5. Meten is weten. Leg de voortgang vast.

Ik heb nu al twee weken geen kleding gekocht. Knap! Ik hou misschien wel geld over aan het eind van de maand. Zou voor het eerst zijn, haha! Wat een enorme opsteker zou dat zijn!

6. Blijf uit de buurt van verleiding. Niemands zelfbeheersing is oneindig.

En die van mij al helemaal niet. Dus voorlopig even geen kledingwinkels. Jammer van die cookies die elke keer opploppen op internet. Kan ik precies bijhouden wat ik allemaal mis (snif).

7. Benoem iemand in je omgeving tot coach en praat met hem/haar over de voortgang.

Mijn man krijgt dagelijks een update, of ie nu wil of niet, de arme schat. En jullie ook, arme schatten. Maar ik ben oprecht blij met jullie allemaal.

8. De neiging om terug te vallen of op te geven? Neem een time-out en bedenk wat je gaat doen.

Het is goed voor me om mijn challenge met jullie te delen. Anders had ik het allang opgegeven. Gisteren schoot het even door mijn gedachten om er gewoon maar mee te stoppen. Zouden jullie mijn blog missen (ja/nee)?

9. Beloon jezelf wanneer het goed gaat.

Dat doe ik al. Ik koop af en toe (keurig binnen budget) wat Bible-journaling spulletjes.

10. Niet in eigen kracht.

Last but not least. Doe het niet alleen, maar ook samen met God. Hij is veel sterker/vastberadener dan ik. Ik klamp me aan Hem vast en aan Zijn belofte dat wat Hij start Hij ook afmaakt.

Tot zover alle tips. Misschien hadden jullie er ook iets aan. Hebben jullie misschien ook nog goede ideeën? Ik hou me aanbevolen. Ik weet eigenlijk wel zeker dat het me met zoveel hulp gaat lukken.