img 2228Oeps! Dat is ook lekker, zeg! Ben ik zo goed bezig, al zeg ik het zelf, word ik ‘s nachts gestoord in mijn dromen door mijn challenge. Ik droomde namelijk dat ik een leuk vestje zag. Het was blauw, donkerblauw en niet eens nieuw (via een tweedehands site aangeboden). Op de één of andere manier dacht ik dat ik er wel mee weg zou komen als ik het kocht. Niemand die het ziet, niemand die het weet. Ik kan gewoon blijven bloggen en niemand die me op de vingers tikt. Toch deed ik het niet. Het geeft echter wel te denken dat ik zelfs in mijn dromen wordt uitgedaagd.

Ondanks dat dag 150 al is gepasseerd en ik onderweg ben naar een half jaar, blijft het moeilijk voor me om geen kleding voor mezelf te kopen. Ik heb elke dag wel een strijd te voeren en alleen lukt dat niet. Ik heb jullie keihard nodig. En gelukkig krijg ik die steun ook. Zou er ooit een tijd komen dat het makkelijk wordt? Ik las pas op Facebook: ik blijf altijd verslaafd. Ik kies er alleen voor om het niet te voeden.

Vertrouw ik dan niet op God? Juist wel! Zonder Hem strandt elke poging. Denk ik dan dat ik er niet van bevrijd kan worden? Echt wel! Zou het zo zijn dat mijn bevrijding pas in de hemel plaatsvindt en dat ik de rest van mijn leven met vallen en opstaan moet leren dichtbij Hem te blijven? Zou zomaar kunnen. En dat daardoor elke dag dat het goed gaat een dag in overwinning is? Yes! Stel je voor, ik zou bevrijd zijn. Zou ik God dan nog nodig hebben? Niet hiervoor! Juist omdat ik dit samen met Hem (en met jullie) doe, laat Hij mij genieten van de momenten dat het me lukt. Zou ik die willen missen? Zeker niet!

Bovendien zal ik me op deze manier nooit verheffen boven mensen die dezelfde strijd strijden als ik. Dat kan op zoveel vlakken zijn: porno, drugs, eten, enz. Je kunt het overwinnen: stap voor stap, dag na dag. Kijk maar naar mij. Miss shopaholic koopt al 150 dagen geen kleding voor zichzelf. Yeah! Als dat geen overwinning is! In Hem zijn wij meer dan overwinnaars. Paulus (één van de Bijbelschrijvers en dienaar van Jezus) bleef ook met een doorn in zijn vlees zitten, maar het weerhield hem er niet van om Jezus te dienen en te volgen. Dat wil ik ook! Niet de moed verliezen, maar strijdend mijn weg gaan en zo anderen tot zegen zijn!

In die droom kwam ik in de verleiding, net als in het dagelijks leven. Toch weet ik dat ik een keuze heb. Jezus ging na Zijn opstanding terug naar de hemel om voor ons een plek klaar te maken. Daarom vertrouw ik erop dat deze strijd ooit voorbij is. Of dat in dit leven is, weet ik niet. Het maakt me ook tot wie ik ben (in Hem) en ooit wil ik voor Hem staan, terwijl ik de goede strijd heb gestreden! Dromen zijn bedrog, Gods beloften zijn waar! Eigenlijk kan ik soms bijna niet wachten tot het zover is.