img 1833 1Bewust heb ik gewacht met de onthulling van mijn eigen heugelijke mededeling. Ik wilde de feestvreugde van koningsdag natuurlijk niet laten overrulen door mijn mooie nieuws. Daarom vertel ik het jullie vandaag. Luister en feest met me mee! Het heeft te maken met mijn blog. Heb je al een idee waar ik heen wil? Ben je benieuwd wat er te vieren valt? Ik had nooit verwacht dat het ooit zover zou komen…

Ik zal jullie niet al te lang in het ongewisse laten (hou ik zelf ook niet van). Al sinds tweede kerstdag blog ik elke dag behalve zondag (mocht het je nog biet opgevallen zijn, haha!). Er was een kleine onderbreking eind februari. En als ik goed heb geteld (correct me if I’m wrong), dan is dit mijn 103de blog! Yeah!!! Ben ik echt superblij mee en ook wel een beetje trots op, hoewel ik besef dat ik het zonder Gods hulp nooit had gered. Ik had echt nooit verwacht dat ik het zo lang zou volhouden. Dus ik heb nu al éénderde jaar heb geen kleding gekocht voor mezelf! Zoals ik een paar blogs eerder aangaf, vind ik het starten van activiteiten het leukst. Maar dat ik nog steeds zoveel plezier aan het bloggen zou beleven (en jullie ook, hoop ik), had ik niet verwacht.

Naast veugde over dit feit, kan ik ook meedelen dat ik me gisteren (bij de vrijmarkt op ons dorp) heb kunnen beheersen en helemaal geen kleding heb gekocht. Op een rommelmarkt kocht ik sowieso niet vaak kleding, maar een leuk jasje of rokje is niet te versmaden, toch? Vroeger wilde ik het liefst als eerste bij de kramen zijn en alles inslaan wat maar enigszins mijn belangstelling had (en dat is veel!). Natuurlijk wil ik nog steeds elk kleedje (nauwkeurig) hebben geïnspecteerd, hoor! Boeken en DVD’s kunnen rekenen op mijn focus, maar ik ben een stuk kieskeuriger geworden. Eerst denken, dan doen.

Daardoor heeft mijn aandacht zich wat meer verlegd naar de mensen om me heen en geniet ik ervan om te kijken naar alle feestelijke uitdossingen. Ben trouwens blij dat we zo’n mooie driekleur hebben. Je wordt er vrolijk van als je je tooit in die kleuren (probeer maar eens, volgend jaar of zo).. Zelf was ik traditiegetrouw in Dutch style. Ik droeg een spijkerbroek met een rood vest met blauw-witte accenten en daaronder mijn speciale koningsdagtopje: bovenaan oranje en onderaan een rood-wit-blauwe rand. Ook mijn speciale oorbellen had ik in en mijn armbanden om. Een feestelijke outfit voor een mooie (bijna droge) dag.

Voor de verandering kwam ik met lege handen weer thuis. Het scheelt ook dat onze jongens niet meer klein zijn en van het hun toegestopte geld allerlei speelgoed kochten (die goeie, oude tijd). Had dit vroeger een onprettig gevoel gegeven, nu was het oké (ik ga vooruit). Wat wel een leuk cadeautje was (en helemaal gratis)? Er stond een prachtig blauw Volkswagenbusje (heb je haar weer). Omdat mijn spegelreflexcamera niet mee was, heb ik wat foto’s met mijn Iphone geschoten. Daar word ik echt blij van: een mooi fotomomentje (of fotogeniek busje).

’s Middag zijn we nog even gaan buurten in Woerden. Manlief had zin om te gaan, dus ik ging gezellig mee (altijd in voor een uitstapje). Hij is van de computerkabels, -stekkers en –gadgets. In de stad hadden ze in de winkelstraten kraampjes neergezet voor de verkopers. Er waren ook heel wat winkels, die leuke koopjes hadden. Meer dan de helft was echter kleding. Ook wel weer makkelijk. Dat kan ik nu skippen. Dat deed ik met pijn in het hart, maar het schoot wel op. Zo’n kledingshopstopchallenge levert me een hoop tijd op. Ik heb, ondanks het feit dat beste al weg was, toch nog een mooie kinderbijbel kunnen scoren voor maar 1 euro. Yes! Ik weet het; boekenkast is al overvol, maar deze kon ik echt niet laten liggen. Ik heb al een kleine verzameling (kinder)bijbels in huis en deze had ik nog niet. Er zijn grenzen aan zelfbeheersing, hè?

Omdat Bruna ook open was, ben ik daar ook nog even binnengewipt (boeken, he). Ik heb mezelf getrakteerd op twee schetsboekjes (voor mijn handlettering) en een prachtig notitieboekje (met goudsnede) om al prekenmeeschrijfboekje te gebruiken. Die waren allemaal afgeprijsd. De financiële schade gisteren? Nog geen 10 euro. Eigenlijk best een goedkoop feestje voor een shopaholic.