img 6525Eigenlijk begon het met een telefoongesprek. Een gesprek van een radiopresentator met een luisteraar. De nog jeugdige hoorder schatte de DJ veel te oud in (zo’n beetje 20 jaar). Hij bleek 26 te zijn en werd in de 40 geschat. Au. Dat vond hij redelijk schokkend (en ik ook), dus ik dacht: weet je wat, ik zal die arme jongen eens een bemoedigend (niet bemoederend) appje sturen. Dat kan nl. bij Grootnieuwsradio, want dat radiostation stond aan (what else).

Dus ik berichtte hem dat het waarschijnlijk door zijn wijze woorden kwam, dat hij wat ouder werd ingeschat. Ik complimenteerde hem ook nog met zijn mooie, donkere stem en vertelde er meteen maar even bij dat ik zijn moeder had kunnen zijn (precies 20 jaar verschil). Hij is volgens mij nog vrijgezel en ik wilde uiteraard niet de verkeerde indruk wekken. Hij reageerde lachend. Dus dat was mooi. Ik had hem redelijk opgefleurd. Hij voegde er nog aan toe dat hij nog niet zo wijs was en dat hij nog veel moest leren. Dat vond ik dan weer een heel verstandige opmerking van deze jongeman en zo hadden we een gezellige app-conversatie. Appen kan echt heel sociaal en vriendelijk zijn. Je hoeft er absoluut niet wereldvreemd voor te zijn.

Niet lang daarna kwam het spelletje “Wat zei je nou?” langs. Je moet dan raden wat in één van de voorgaande programma’s die dag was gezegd. Nu had ik dit opgevangen en dan is 1 plus 1 twee. Ik wist het antwoord. De prijs voor het juist raden was de CD van Sela “Vreugde van mijn hart”.  En het is echt waar, deze CD heb ik nog niet in mijn bezit. De hand zit goed op de knip (meestal). Ik móest natuurlijk reageren (per app). Dat kon niet anders. En hij had het door dat ik het was, want even later belde hij me. Met bonzend hart nam ik op: “Met Marien van De Dag van Vandaag Grootnieuwsradio”, klonk het (ongeveer). Ik deed mijn best om jong en energiek te klinken en dat valt echt niet mee om 10 voor 5 vrijdagmiddag. En weet je, volgens mij kwam er ook nog iets zinnigs uit (dat hoop ik in ieder geval). We hadden eerst een voorgesprekje. Hij bereidde me vliegensvlug voor en stelde wat vragen. Of ik een leuke dag had gehad. Nu wel! Wat ik dit weekend ging doen. Naar Rotterdam en Zandvoort (VW busjes en kevers bekijken en fotograferen. Bereid je maar vast voor op een hele week autofoto’s). We hadden een klik.

Ik moest heel even aan de lijn blijven en toen zat ik in de uitzending (Ik durf hem bijna niet terug te luisteren! Het is zo raar je eigen stem te horen!). Durf jij het wel? Klik dan op deze link. Bij 50 minuten kun je mij horen. http://media.streampartner.nl/?usertoken=onda461d2f9e8028ec&itemtoken=6591875f0e448ce7&comments=disable&logo=http://www.grootnieuwsradio.nl/l/library/download/43473/gnr_960x328_dedagvanvandaag.jpg

Hij begon meteen met een vraag, die we niet hadden voorbereid. Hij had tussen 17.00 en 19.00 een gast in de studio, namelijk Eline Hoogenboom. Zij is de oprichtster van het Huis van Belle, een meidenplatform, -magazine, maar ook een fysiek huis en digitale website voor tieners en meiden waar ze zichzelf kunnen zijn en vragen kunnen stellen waar ze mee bezig zijn. Superleuk en interessant. Hij vroeg me of ik haar een vraag wilde stellen. Dat wilde ik wel. Ik was in het begin van mijn challenge op hun website terecht gekomen omdat daar ook iemand was die geen kleding meer wilde kopen. Ik vroeg me af of het haar gelukt was. Marien werd helemaal enthousiast van mijn vraag en zou hem aan haar stellen (moet nog even checken of ie dat ook echt gedaan heeft, als ie verstandig is wel, haha).

Verder vroeg hij wat ik ging doen dit weekend, dus toen kwam ik met Zandvoort op de proppen (dat hadden we geoefend). Vervolgens vroeg hij of ik van auto’s hield (jazeker) en in welke auto ik zelf reed. Hij wist niet eens hoe een Citroën C1 eruit zien (mijn karretje). Je moet inderdaad nog een hoop leren, Marien! Ik zei dat het een klein, rood autootje was, waarschijnlijk nog kleiner als zijn Toyota Starlet (het siert hem, dat hij wel het merk en type van zijn eigen auto weet). Toen kwam de vraag en die had ik goed (grote opluchting). Dus daarom won ik de CD. Ben er superblij mee. Bedankt, Marien van de Dag van Vandaag van Grootnieuwsradio. Zonder jou zou mijn dag eigenlijk niet zo onwijs leuk geëindigd zijn!