img 1821 1Geachte potentiële werkgever,

Omdat ik nu al een tijdje werkloos ben en ik daar lui van word en mijn huis nu toch echt wel schoon is, wil ik laten weten door deze brief dat ik beschikbaar ben voor werk. Het is me nog niet gelukt om op te vallen bij een werkgever en ik ben toch echt een aanvulling voor uw team, neem ik de vrijheid om mezelf te presenteren. Het liefst zoek ik een job van 16 uur (mag ook 20 of 24, maar dan moet u echt een hele leuke baan voor me hebben), want de rest van mijn tijd vul ik met mijn vrijwilligerswerk en mijn hobby’s. Dus: zoekt u een enthousiast, (meestal) energiek type met een flinke dosis levenswijsheid, aarzel dan niet en stuur me een berichtje of bel me.

Hoewel ik niet meer piepjong ben, kan ik nog jaren mee, zeker gezien de pensioenleeftijd die telkens omhoog gaat. So no worries, die 20 jaar maak ik nog wel vol. Doordat ik niet zo piep meer ben, hoeft u niet bang te zijn dat ik met zwangerschapsverlof ga of ouderschapsverlof aanvraag. Dat heb ik in mijn arbeidsverleden drie keer geclaimd, dus dat behoort tot het verleden. Onze zoons zijn inmiddels (bijna) mannen geworden en kunnen (doorgaans) prima voor zichzelf zorgen, hoewel een knuffel af en toe onontbeerlijk is.

Verder ben ik vreselijk veelzijdig. Ik zeg bewust vreselijk, want het is echt niet makkelijk om werk te zoeken terwijl je geen specialist wilt zijn, maar juist breed georiënteerd een baan probeert te vinden. Heel veel vacatures zijn op zoek naar specialisten. Ik ben een duizendpoot, een spin in het web, een multitasker of vult u zelf maar in. Ik heb van heel veel dingen verstand, maar ik heb een ontzettende hekel om elke keer dezelfde activiteiten uit te voeren. Als het niet zoveel tijd in beslag neemt, kom ik daar trouwens wel overheen, hoor!

Ik heb (best veel) verstand van een financiële administratie van schoenendoos tot aangifte inkomstenbelasting, maar ik vind het ook leuk om de telefoon aan te nemen, mensen te ontvangen, nieuwsbrieven te verzorgen, de website te onderhouden en social media bij te werken. Het allerblijste word ik van een combi van al die werkzaamheden. Ik ben trouwens bezig met een cursus grafisch ontwerpen, zodat ik daar ook goed in word. Ik ben daarnaast ook snel verveeld (vandaar die cursus nu ik werkloos ben), maar aan de andere kant hou ik van een flinke uitdaging en haal ik alles uit de kast om een probleem tot een goed einde te brengen. Ik ga altijd nog even dat stapje verder als een ander stopt. The sky is the limit! Ik vind het heel erg leuk om met mensen om te gaan, ondanks het feit dat mijn gezicht zijn eigen mimiek heeft en nogal eens in de spasmemodus schiet. Niets om u druk om te maken. Het doet geen pijn. Het is alleen irritant (meer voor mij waarschijnlijk als voor u). Er wordt aan gewerkt en ik vertrouw erop dat op een dag ik erachter kom wat er misgaat.

Bovendien ben ik behoorlijk aanwezig, daar moet u tegen kunnen. Als u mij genoeg te doen geeft, valt dat trouwens wel mee. U kunt het beste uit mij halen door me te vertrouwen. Als ik mezelf mag zijn, kan ik laten zien wat ik allemaal kan en geloof me, dat is echt veel. Als ik in een hokje word geplaatst, wil ik eruit en ben ik mezelf niet meer. Dat is een no-go. Ik werk het beste in een ruime werkomgeving met diverse collega’s (vanwege mijn teamplayer-gehalte), waar iedereen elkaar het beste gunt (met elkaar bouw je een bedrijf). En bovendien vind ik het belangrijk dat er sprake is van kameraadschap en wederzijds respect en vertrouwen (daar ging het bij mijn vorige werkgever fout). Er zijn geen betere arbeidsvoorwaarden te bedenken dan voornoemde wat mij betreft.

Dus… staat u nu te trappelen om mij aan te nemen? Ik ben beschikbaar. Mijn telefoon staat aan! Mijn kleding hangt klaar om op gesprek te komen. Stuur me alstublieft een berichtje. Ik zit er klaar voor!