boeken lees je altijd in de juiste volgordeHet gebeurt me niet vaak, maar dit keer toch wel. Bij de kringloop koop ik graag van alles, zo ook boeken. En je weet het: boeken lees je altijd in de juiste volgorde.

Dit keer een boek van een schrijfster die ik helemaal niet ken. Maar de omslag en titel spraken me aan, dus hoppatee: in de mand. Het boek is van Anne Jacobs en heet: de moed van het weesmeisje.

Ik had me echter niet gerealiseerd dat dit boek het tweede deel is en boeken lees je altijd in de juiste volgorde. 

Omdat ik eigenlijk een leesbrilletje nodig heb om de achterflap te lezen, was ik me er helemaal  niet van bewust dat dit een deel 2 was.

Thuisgekomen kon ik in het licht lezen (dat is mijn excuus om nog geen leesbril te gebruiken: ik kan het nog lezen bij voldoende licht) wat er achterop stond.

Deel 2. Grrr. Dat is echt tegen mijn principe. Boeken lees je altijd in de juiste volgorde. 

Ik ontmoet weleens mensen die ongegeneerd in een tweede of zelfs derde! deel van een serie gaan lezen, zonder de eerste delen te hebben gelezen.

Echt een no-go. Die boeken staan toch vol met spoileralerts? Bovendien is de lol van het lezen van de eerste delen compleet verdwenen. 

Wat zou ik doen? Weer terug naar de kringloop, toch lezen of deel 1 ergens opsporen en eerst deel 1 lezen? Keuzestress! Boeken lees je altijd in de juiste volgorde.

Eerst heb ik maar eens op het boek gegoogeld. Het blijkt toch echt wel een populair boek te zijn.

Stap 2 was om op Marktplaats te kijken of iemand het boek tweedehands aanbiedt.

Ik vond bij iemand voor € 4 het boek. De deal was snel gesloten, dacht ik. Totdat het op verzenden aankwam. Het zou € 7,25 kosten via PostNL.

Andere opties zoals van DHL naar DHL-punt waren niet mogelijk. Dat kost maar € 4,50. Ik vroeg of het dan opengevouwen kon worden verzonden.

Ze vond dat zonde van het boek, dus dan hield het op. Nou ja, als ik het koop en betaal is het toch mijn boek? Blijkbaar niet.

Dus nu kijk ik nog even verder. Ik zag dat het eerste deel bij Bruna helemaal niet zo duur is: maar € 12,99 (dat heeft dit deel trouwens ook gekost).

Er is nog een goedkopere versie (een special), maar die is anders van formaat. Dat staat later weer irritant in de boekenkast.

Daar heeft mijn zoon trouwens ook last van, als boeken van dezelfde serie verschillende hoogtes hebben. Grappig dat zoiets blijkbaar in de genen zit.

Voor mij is zelfs een ander logo op de rug al een irritatiepuntje. Zou dat komen doordat ik hoogsensitief ben?

Het klinkt misschien als een modewoord, maar voor mij werd er heel veel duidelijk (ik weet het nog niet zo lang).

Boeken die netjes op een rij staan en dat kan ook op hoogte of op kleur, geven mij rust en een blij gevoel: een knipoogje.

Momenteel is mijn boekenkast een beetje (erg) een rommeltje, maar daar komt dinsdag een oplossing voor.

Ook weer een kringloopaankoop. Ik hou je op de hoogte.

Daarom vind ik het zo heerlijk dat ik mijn eigen series met positiefjes te ontwerpen. Gedichten en quotes vol positieve woorden. Check hiervoor mijn webshop.

Dan weet ik dat ze allemaal in dezelfde sfeer zijn. Als je veel spullen hebt of maakt, is dat voor mij (een controlfreak) een must.

Vandaar ook mijn liefde voor letters, cijfers en dan het liefst in de juiste volgorde: het alfabet.

Er is heel veel mogelijk. The sky is the limit.

Hou je haaks! 

En je weet het:

Boeken lees je altijd in de juiste volgorde

Probeer een boek altijd tweedehands te scoren. Naast Marktplaats of de kringloop kun je ook eens op Vinted kijken. In eerste instantie was Vinted bestemd voor kleding, maar er staat zoveel meer op. Zo leuk om daar eens te surfen (shopaholic confessions).

Bovendien zijn daar de verzendkosten vaak minder duur, omdat het van verzendpunt naar verzendpunt wordt verzonden.