Bang met een belofte

Je hoort het mensen wel zeggen: er staat 365 keer in de Bijbel dat je niet bang hoeft te zijn. Omdat ik een gegeneraliseerde angststoornis heb, die ik weleens naast de Bijbel wilde leggen, besloot ik op onderzoek uit de gaan.

Is het echt zo dat het er 365 Bijbelteksten zijn waarin staat dat je niet bang hoeft te zijn. Voor elke dag eentje? Wat ik ontdekte dat er vaak een belofte van God staat als er staat dat je niet bang hoeft te zijn. Bang met een belofte (in mijn geval).

Eerst kocht ik het boekje Fearful to Fearless van Jeff Kussner. Het is een Engels boekje, maar dat vond ik niet erg. Ik had nu in ieder geval een basis. Eerst ben ik al die teksten nagegaan en me erin verdiept.

Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar het grondwoord voor angst. Het woord waar ik me op wilde concentreren is ya-re. Dit betekent meteen ook ontzag. Toen ik mijn eigen onderzoek startte, heb ik ook op de teksten gelet waar het woord ontzag in voorkomt.

Een derde keuze was om alleen de Bijbelteksten te gebruiken waarin een belofte staat. Bang met een belofte dus.

Ik gebruikte Het Leven, De HSV studiebijbel en de Bijbel met kanttekeningen. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Ik bestudeerde elke tekst en heb nu een heel document met hierin alle op- en aanmerkingen. Wat nu?

Bang met een belofte

Omdat ik nogal een lettergekkie ben, besloot ik om de teksten uit te werken. Ik koos de Bijbel in Gewone Taal als basis, omdat ik wil dat het toegankelijk is en goed leesbaar.

Ik zal alle teksten waar het grondwoord voor angst in voorkomt onderaan deze pagina in een lijst toevoegen. Daarbij zal ik vermelden van welke tekst ik wel of niet een digitaaltje (digitale producten) heb gemaakt.

De Bijbelteksten die ik gemaakt heb, zet ik in mijn shop. Hier kun je ze dan kopen. Er zitten vast teksten bij die voor jou van waarde zijn. Net zoals jij dat bent. Of je kunt ze weggeven aan iemand die dit nodig heeft, even een knipoogje.

Hou je haaks!

Bang met een belofte op een rijtje

  • Alle teksten met angst in de grondtekst

Bang met een belofte