Annets Alfabet – over mij

Annets Alfabet Annet over mij paginaOver mij (en Annets Alfabet)

Welkom op de over mij pagina van mijn website. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: waar kom jij je bed voor uit? Wat is voor jou een reden om op te staan? Om te beginnen aan de dag? Het leven kan lastig zijn. Vooral als het tegenzit. Als opstaan en de dag doorkomen voor jou een strijd is, ben je bij mij aan het juiste adres. Het gevoel dat er altijd een wolk voor de zon zit, is de story of my life. In de loop der jaren heb ik allerlei survivaltips ontwikkeld om het leven iets makkelijker te maken. Die wil ik heel graag met je delen.

Een storyteller van nature

Ik zelf kom mijn bed uit voor een verhaal waarin iemand tegen alle verwachting in zijn of haar problemen overwint of zelfs in een voordeel verandert. Al van kinds af aan hield ik van verhalen (vertellen). Ik denk dat ik eerder sprak dan liep (ik was bijna twee). Tijdens mijn schoolcarrière was ik een ramp voor mijn leraren. Ik kreeg altijd strafwerk vanwege mijn praatziekte (niet dat dat hielp!). Ik ben dus altijd een storyteller geweest.

Niet bij de pakken neerzitten

Naast mijn spreektalent heb ik diverse lichamelijke problemen met als ergste bijverschijnsel paniekaanvallen. Mijn werk als financieel administratief medewerker kan ik hierdoor niet meer doen. Daarom ben ik mijn bedrijf Annets Alfabet gestart. Ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik kan nog een heleboel wel.

De survivaltocht volhouden

Ik voel me dan wel niet veilig in mijn lijf en dit leven, maar ik vertrouw wel 100% op God. Dat Hij doet, wat Hij belooft, daar geloof ik helemaal in. Deze hoop (die eigenlijk een zekerheid is) geeft mij de kracht om mijn survivaltocht, die leven heet, vol te houden. Ook dat zul je zien doorschemeren in mijn verhalen.

Laat nooit de hoop varen

Ik wil je daarom met Annets Alfabet bemoedigen om nooit de hoop te laten varen, ook als je leven (net als het mijne) niet altijd wil stralen. Je kunt elke dag kiezen. Je krijgt deze dag maar een keer. Kies, als het lukt, voor hoop en laat je vreugde niet stelen. Het is een heel gevecht, I know. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Elke keer als je wint, ben je blij en dat kun je dan weer uitdelen aan anderen.

Maak er het beste van

Omdat praten een rode draad in mijn leven is, wil ik je met mijn verhalen, gedichten en handlettering helpen dit leven te overleven en ook nog als overwinnaar uit de bus te komen. Ga op zoek naar dingen die je blij maken. Dit kan voor jou iets anders zijn dan voor mij. Maak of haak er het beste van! Met mijn schrijfsels en help ik je hier graag bij.

Letters overal

Ik heb zelf een voorliefde voor letters en mix ze in mijn interieur, kleding, foto’s en waar dan ook. Door dit te doen creëer ik een uniek resultaat en ook dat helpt me weer met mijn survivaltocht. Als je er goed uitziet, helpt dat echt. Ook als je je omringt met mooie (of zelf gehaakte) spullen helpt dat. In mijn blogs neem ik jullie graag mee in mijn wereld waar ik letters, stippen en stijl mix tot een prachtig eindresultaat.

Zoek op waar je happy van wordt

Ik word happy van God, rood, stippen, Mickey Mouse en nog veel meer.

  • Over God heb ik al eerder wat geschreven. Hij is mijn Anker
  • Mijn liefde voor rood is aangeboren
  • Mijn passie voor stippen komt o.a. door mijn achternaam: Van Ballegooijen. Je snapt hem? Een bal is een grote stip
  • Ik ben verzot op Mickey Mouse (eigenlijk is zijn hoofd ook opgebouwd uit 1 grote stippen en 2 kleinere) en dus ook een beetje op Minnie met haar rode polkadotjurkjes
  • Ook handlettering heeft mijn hart gestolen. Het ontspant en geeft energie tegelijk
  • En nog veel meer kom je volop tegen op mijn site. Het is altijd bedoeld om jou te bemoedigen.

Echtgenote en moeder van drie zoons

Last but not least ben ik ook nog echtgenote en moeder van drie grote zoons, waarvan de oudste homo is. Ik schrijf hier blogs over. Om je te laten weten dit echt het einde van de wereld niet is. Ook niet voor een christenmoeder. Door mijn ontdekkingen en strijd te delen, hoop ik je te helpen.

Ik geloof in een happy end!

Ik vertrouw (en jij hopelijk ook) op een happy end! In de tussentijd sleur ik mezelf mijn bed uit, bid, vecht, schrijf, handletter en deel ik uit wat ik kan om de hoop niet te verliezen.